Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Ziua Observațiilor la Constanța

ro

13 Oct, 2013 15:25 1555 Marime text
Ziua Observațiilor i-a adus laolaltă pe iubitorii de astronomie din Constanța. Observatorul din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii a fost vizitat de zeci de curioși care au identificat Constelații Românești Tradiționale și au participat la o prezentare a întregii Galaxii.
 
“Ne-am axat foarte mult pe aceste Constelații românești tradiționale, cum sunt ele cunoscute, pentru că ele sunt știute de Uniunea Astronomică Națională, nu sunt cunoscute sub forma aceasta de constelații românești”, a declarat Constanța Diamandi, muzeograf.
 
Încă de anul trecut, la Planetariul și Observatorul Astronomic se desfășoară un program educațional de informare a publicului vizitator pe tema fenomenelor fizice care au loc în interiorul Soarelui și a modului în care acestea afectează viața oamenilor.
Elevii care au luat parte la această activitate au fost fascinați de tainele Universului. Cei care doresc să viziteze Planetariul o pot face zilnic între 9 și 17 iar costul unui bilet este de 5 lei pentru adulți și 2 lei 50 pentru elevi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii