Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Tot mai mulţi prematuri

ro

24 Aug, 2014 15:34 2082 Marime text
Se nasc tot mai mulţi copii, însă şi procentul celor care vin pe lume înainte de termen este tot mai mare. La Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi, secţia de Neonatologie este suprapopulată. În loc de 65 de bebeluşi, în saloane sunt 85, iar medicii si asistentele abia mai fac fata plânsetelor copiilor.
 
Medicii neonatologi au remarcat că, în ultima perioadă, numărul copiilor născuţi înainte de vreme este din ce in ce mai mare. Aceştia sunt mai dificil de îngrijit, mai ales în cazul celor a căror greutate nu depăşeşte 1000 de grame, iar complicaţiile pot să apară oricând.
 
De aceea, medicii le sfătuiesc pe viitoarele mămici să facă regulat controale în perioada în care sunt însărcinate, pentru a preveni astfel de situaţii, care le pun în pericol atât viaţa lor, cât şi a copiilor. Din păcate, multe dintre viitoarele mămici spun că lipsa banilor le face să ajungă foarte rar la medicul specialist, iar unele nu ajung chiar deloc. In fiecare an, la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi vin pe lume 6.000 de copii. Dintre aceştia, 10-12 la sută sunt prematuri, iar procentul este mai mare decît media naţională.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii