Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Taxele îi bagă în pierdere

ro

31 Jul, 2014 13:43 1551 Marime text
Ne aflăm în plin sezon estival iar stațiunile de pe litoralul românesc nu duc lipsă de turiști. Cei veniți pe litoral au la dispoziție numeroase oferte de cazare atât la hoteluri cât și la particularii care închiriază apartamente în regim hotelier. Cei care ies în pierdere sunt hotelierii, care se află în vizorul organelor de control, asta în timp ce proprietarii de imobile câștigă bani frumoși fără a plăti taxe la stat. Prezent la emisiunea "În Arenă", moderată de Lavinia Siclitaru, managerul de hotel Anca Nedea a explicat problemele de care se lovesc hotelierii în ziua de azi.

"Problema este foarte complexă, pentru că ține în final de legi, de Ministerul Finanțelor, de organismele de control, de administrația publică locală. Toți își pasează această problemă de la unul la altul. Este cu atât mai greu de atacat această nișă de operatori din turism pentru că mulți dintre cei care operează astfel de apartamente sunt chiar deținătorii imobilelor", a spus Anca Nedea, manager hotel 5 stele. Și președintele Asociației Patronale Mamaia, prezent într­o intervenție telefonică, a semnalat aceleași probleme, în contextul în care hotelierii respectă legea, dar sunt acaparați de micii comercianți care, de cele mai multe ori, ies în câștig.

"De ani de zile organizăm târguri de turism, participăm la târguri. ținem pe cheltuiala noastră bursa de turism pe litoral. Iar când începe sezonul estival, ne trezim înconjurați de alimentări. chioșcuri, de kebab și porumb, iar noi, hotelierii, devenim, fără voia noastră, gunoierii stațiunii", a afirmat Nicolae Bucovală, președinte Asociația Patronală Mamaia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii