Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Salarii mai mari pentru români

ro

11 Jan, 2014 15:28 2496 Marime text
Angajaţii români vor avea salarii mai mari în 2014. Conform unei hotărâri de Guvern care a fost adoptată la sfârșitul anului trecut, de la 1 ianuarie salariul de bază minim brut pe ţară s-a stabilit la 850 de lei lunar pentru angajaţii cu program de lucru complet.
 

“Ca și noutate legislative, este vorba despre hotărârea de Guvern 2013, prin care s-a stabilit salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată. Condorm acestei hotărâri, începând cu data cu data de 1 ianuarie 2014, salariul de bază minim brut pe țără garantat în plată s-a stabilit la 850 de lei lunar pentru un program complet de 168 de ore pe lună în medie”, a declarat Florentina Vişan, purtător de cuvânt ITM Constanța.
 
Această majorare nu este ultima din acest an, urmând ca din data de 1 iulie, salariul minim brut pe ţară garantat în plată să fie stabilit la 900 de lei. De majorarea salarială vor beneficia şi angajaţii români care au stipulat în contractele îndividuale de muncă, faptul că beneficiază de un program redus de muncă. În aceste cazuri majorarea aplicată va fi una procentuală în funcţie de numărul orelor lucrate de angajat. Stabilirea unor salarii sub nivelul celui prevăzut de lege, pentru personalul încadrat prin încheierea unui contrat individual de muncă, reprezintă contravenţie şi angajatorul este sancţionat cu amendă de la 1.000 la 2.000 de lei.
 
“De asemenea, angajatorii mai au obligația transmiterii acestei modificări în Registrul General de Evidență al Salariaților, modoficare care se transmite în termenul de 20 de zile de la data apariției”, a mai spus Florentina Vişan, purtător de cuvânt ITM Constanța.
 
Constatarea contravenţiilor se face de către personalul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice prin Inspectoratele Teritoriale de Muncă şi cel al municipiului Bucureşti, împuternicit după caz.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii