Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Proiectul naţional ’’Dialoguri la țintă”, implementat la Constanţa de Asociația Tinerilor pentru România

ro

21 Oct, 2013 22:04 2513 Marime text
Rolul actual al religiei în viaţa tinerilor a fost unul dintre subiectele dezbătute în cadrul unui proiect inedit, desfăşurat la Constanţa concomitent cu alte oraşe ale ţării. ’’Dialoguri la țintă” îşi propune să faciliteze relaţia dintre adolescenţi şi preoţi printr-un dialog deschis ce permite găsirea unor răspunsuri la curiozităţile liceenilor.

„Un proiect de suflet al Asociația Tinerilor pentru România, cei care au întrebări, care au frământări, orice fel de problemă se pot adresa acestui proiect pentru a afla răspunsuri.” a afirmat Cristian Tănase, președintele Asociației Tinerilor Pentru România.

„Noi, ca oameni, avem întrebări existențiale legate de apartenența noastră pe acest pământ, de menirea noastră și prin aceste activități vrem să venim în ajutorul elevilor pentru a afla aceste răspunsuri.” a spus profesorul de religie Florentina Ciurariu.
Elevii Colegiului National de Arte ,,Regina Maria ,, au primit răspunsuri pentru toate curiozităţile exprimate la întâlnirea cu preoţii.

„ Întâlnirile cu tinerii sunt provocări, dar sunt și foarte folositoare. Mă bucur că trăim într-o perioadă în care putem să le oferim tinerilor răspunsuri, erau vremuri când aceste întâlniri nu erau posibile. Eu sper că le-am dat tinerilor un drum, pentru că o întrebare întotdeauna îți oferă un drum prin răspunsul ei.” a declarat preotul Eugen Tănăsescu.
Prin acest demers preoţii încearcă să reducă distanţa care s-a creat între tineri şi biserică. Întâlnirile dintre preoţi şi adolescenţi vor continua și zilele următoare la Liceul Teoretic Traian, Colegiul Comercial Carol I, și Liceul Teoretic Decebal din Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • George Cristian 22 Oct, 2013 02:02 Am participat la acest proiect ai am aflat lucruri interesante. Ma bucur ca exista astfel de asociatii care sa ii aiba in vizor pe tineri !