Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Podul de la Agigea va fi închis?

ro

24 Sep, 2013 21:00 2570 Marime text
Primarii din Sudul Judeţului s-au reunit marți, la Prefectură pentru a găsi o soluţie cu privire la soarta podului din Agigea. După ore întregi de discuţii şi propuneri, situaţia a rămas în continuare incertă. Edilii spun însă că vor înainta premierului Victor Ponta un memoriu în care vor trece efectele sociale şi economice care ar avea loc în urma închiderii circulaţiei pe podul Agigea.
 
Primarii din Sudul Judeţului au cerut Prefectului Eugen Bola, să ia o decizie cu privire la întreruperea activităţii de pe Podul Agigea începând cu 1 octombrie.
 
„ Trebuiau să răspundă cei de la CNADR. Timp de trei ani de zile nu au făcut nimic. Podul acesta s-a făcut în doi ani atunci când a fost construit, iar de trei ani dânșii caută o soluție. E un lucru foarte serios un pod, lucrările nu trebuie făcute de azi pe mâine.„ a declarat Ovidiu Brăiloiu, primar Eforie.
 
Primarii au fost anunţaţi doar cu câteva zile înainte de a fi luată hotărârea de închidere a podului.
 
„ Pe mine m-a deranjat foarte tare faptul că am fost puși în fața faptului împlinit. Nu trebuia cu 5 zile înainte să ne spună că se va închide podul de la 1 octombrie. Cine a luat această decizie, a hotărât fără să ne consulte sau să consulte experții guvernamentali, sunt sigur că se putea găsi o soluție „ a spus Cristian Radu, primar Mangalia.
 
Cei prezenţi la şedinţă au căutat soluţii pentru menţinerea circulaţiei. Consolidarea podului şi traficul pe o singură bandă pentru o perioadă limitată au fost doar câteva dintre propunerile făcute de primari.
 
„ Sudul județului mai trebuie să aibă un pod și trebuie continuată autostrada cu poduri și toată infrastructura necesară. Nu vreau să mă gândesc la închiderea podului pentru că ne afectează foarte tare.„ a adăugat Cristian Radu, primar Mangalia
 
În cazul în care circulaţia pe pod va fi întreruptă, locuitorii din sudul Judeţului Constanţa vor întâmpina dificultăţi atât la transport cât şi la capitolul siguranţă.
 
„ Sunt foarte multe probleme, vorbim de copii care fac naveta la școală, vorbim de copii cu dizabilități, vorbim de alimentele care vor avea un preț dublu, din câte am înțeles. Mai sunt și cazurile în care pacienții grav bolnavi trebuie transportați la Spitalul din Constanța. „ a mai spus Cristian Radu, primar Mangalia.
 
 
Primarii vor continua să se opună sistării activităţii de pe pod şi vor aştepta o decizie favorabilă pentru menţinerea circulaţiei.
 
„ Să vedem ce va aplica statul contra statului. Nu poți așa să vi să restricționezi cetățenii, serviciile publice și totul să cadă pe primar. „ a precizat Cristian Cîrjaliu, primar Agigea.
 
Prefectul Eugen Bola a declarat că actuala stare a podului nu este benefică pentru circulaţie.
 
„ S-a considerat că, din punct de vedere tehnic, este necesară intervenția acum având în vedere gradul de uzură.„ a declarat Eugen Bola, prefect Constanţa
 
Dacă podul se va închide traficul va fi deviat prin rute ocolitoare. Pentru șoferi acest lucru înseamnă dublul distanţei pe care îl parcurg în prezent pentru a ajunge mai departe de Agigea, spre sud.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii