Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Ploi şi vijelii la Constanţa

ro

01 Oct, 2013 10:33 2558 Marime text
Natura s-a dezlănţuit noaptea trecută în Constanţa unde cantităţile mari de apă şi vântul puternic au făcut ravagii. Străzile au fost inundate, traficul a fost îngreunat iar porturile au fost închise.

Vremea nefavorabilă a produs primele pagube la Constanţa. Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit în localitatea Lumina unde a existat un mare pericol de inundaţie. Totodată pe strada Bucureşti din Constanţa, un copac s-a prăbuşit  peste trei mașini iar la diferenţă de câteva ore pe strada Preda Buzescu un alt copac a fost distrus. Ploile abundente au îngreunat şi traficul rutier din judeţ. Şoselele au fost acoperite de cantităţi mari de apă într-un timp foarte scurt iar vizibilitatea a fost redusă.
Din cauza furtunii s-a acţionat preventiv şi toate porturile au fost închise. Autorităţile locale s-au pregătit pentru tot ce este mai rău şi au amplasat diguri gonflabile şi saci de nisip în zonele cele mai afectate de inundaţii. În ultimele ore şi societatea  RAJA a primit 9 reclamații vizând sistemul de canalizare stradal, din zonele CET - Al. Albatros și Aurel Vlaicu; Centrală - Al. Lăpușneanu; Inel II  - Soveja; Faleză Nord - Viceamiral Murgescu și zona Industrială. În localitatea Ovidiu, s-au primit sesizări de pe străzile Viorelelor, Tineretului, Nicolae Iorga și Revoluției.  În ceea ce privește sistemul de alimentare cu apă, s-au înregistrat probleme în asigurarea acestui serviciu din cauza lipsei de energie. Noaptea trecută abonații din localitatea Oituz, zona de la intrarea în Mihail Kogălniceanu (Aeroportul Internațional, fermele și unitățile militare) şi abonații din localitatea Albești  au rămas fără apă.Toţi cei care înregistrează probleme la sistemele de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, pot să sesizeze avariile apărute la dispeceratul societăţii, la numărul de telefon: 0241.66.44.44.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii