Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Părinți responsabili de faptele elevilor

ro

07 Sep, 2014 11:34 1572 Marime text
Părinții și unitățile de învățământ vor semna un contract educațional cu drepturile și obligațiile fiecărei părți. Aceasta este una dintre prevederile incluse într-un proiect privind organizarea și funcționarea unităților de învățământ. Altfel spus, părinții vor fi răspunzători de pașii greșiți făcuți de copii lor.
O nouă reglementare inclusă în Regulamentul de organizare și funcționare a instituțiilor de învățământ preuniversitare prevede că părinții vor semna cu școala sau liceul un contract în care își vor asuma anumite responsabilități.

Orice încălcare a regulamentului va putea fi considerată abatere disciplinară și va fi sancționată de conducerea unității de învățământ.

Așadar părinții se vor face responsabili de toate abaterile pe care copii le vor face în unitățile școlare. În cazul în care elevii vor acumula absențe părinții vor fi pasibili de plata unor amenzi cuprinse între 100 și 1.000 de lei sau prestarea unor servicii în folosul comunității. În același contract, părinții sunt obligați să ia legătura cel puțin o dată pe lună cu cadrul didactic responsabil pentru a vedea evoluția școlară a elevului.
Modelului contractului ce va fi semnat va putea fi particularizat la nivelul fiecărei școli sau liceu. Proiectul a intrat în dezbatere publică și urmează să intre în vigoare odată cu începerea noului an școlar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii