Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Pagube la Medgidia, după ultima ploaie

ro

19 Aug, 2014 12:50 1814 Marime text
Colegiul Național ”Kemal Ataturk” din Medgidia a suportat consecințele vremii capricioase din weekend. Aşa se face că o parte din acoperiș a fost distrusă de vânt, iar acum se caută soluţii pentru refacerea cât mai rapidă a lucrării. Din păcate, nu este prima data când se întâmplă acest lucru.
 
Necazurile au început pe 27 iunie, când, datorită fenomenelor meteorologice extreme, clădirea situată pe strada Română a colegiului a rămas fără partea de nord a acoperișului. Vântul puternic a smuls toată structura care a aterizat în curtea interioară a instituţiei de învăţământ.
 
"Au fost afectate și câteva săli de clasă. Comisia numită de către domnul primar a evaluat pagubele, a făcut și o evaluare financiară", ne­a spus Accan Mologani, director CN Kemal Ataturk Medgidia.
 
Nici nu au demarat lucrările de reparaţii, când, o altă parte din acoperișul clădirii a fost distrusă, la sfârşitul săptămânii trecute, când Medgidia s­a confruntat din nou cu fenomene meteo extreme. În aceste condiţii, costurile pentru reparații au crescut. Ca urmare a deciziei prefectului, abia săptămâna trecută o comisie judeţeană completat procesul verbal ce prevede faptul că acoperișul a fost distrus și implicit trebuie remediat. Însă ce se va întâmpla în cazul în care fondurile nu vor fi primite?
 
"Noi sperăm să se rezolve această problemă. Chiar dacă nu vom primi fondurile respective, o să găsim împreună cu domnul primar, cu Inspectoratul Școlar Județean și cu reprezentanții Consulatului Turciei la Constanța o soluție pentru reparațiile necesare și plata lor ulterioară", a precizat Accan Mologani, director CN Kemal Ataturk Medgidia.
 
Autoritățile locale susțin că acoperișul este în garanție, iar societatea care a executat lucrarea trebuie să se ocupe de reabilitarea acestuia.
 
“Cei cinci ani de garanție încă nu au trecut. Chiar azi am demarat împreună cu Serviciul Tehnic diligențele pentru ca operatorul care a executat lucrarea să facă toate remedierile, pe spezele proprii, având în vedere că este o lucrare în garanție. Și, până la finalizarea termenului de garanție, are obligația să repare orice stricăciune care se produce la acest acoperiș. În situația în care nu ar fi fost în garanție, Primăria ar fi trebuit să modifice bugetul local, să aloce sume pentru reparația acoperișului și să îl repare", ne­a declarat Marian Iordache, primarul municipiului Medgidia.
 
Potrivit conducerii Colegiului, garanția lucrării nu acoperă şi situaţia distrugerii din cauza fenomenelor meteo extreme. Ce se va întâmpla în această situaţie rămâne de văzut.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii