Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral Tv Certificatul de audit energetic, necesar la vânzarea închirierea sau reabilitarea clădirilor

ro

22 Oct, 2013 21:32 2017 Marime text
Certificatul de audit energetic este obligatoriu pentru toţi proprietarii de imobile care au în plan vânzarea sau închirierea spaţiilor. Documentul oferă informaţii cu privire la consumul de energie al unui apartament, casă sau clădire.
 
“ se calculează necesarul de energie pentru încălzirea clădirii, pentru încălzirea apei și pentru iluminatul apartamentului sau clădirii. Se împarte la suprafață utilă a clădirii și se obține energia necesară elementară. Sunt șapte grupe energetice și în funcție de cifra care se obține se încadrează în una din cele șapte grupe energetice.“ a declarat auditorul energetic autorizat, Constantin Tasenţe.
 
Potrivit legii, cei care cumpără un imobil sau îl închiriază trebuie să primească din partea proprietarilor o copie a certificatului energetic pentru a cunoaşte performanţele clădirii.
 
“ Certificatul este necesar la vânzarea, închirierea, reabilitarea termică și recepția clădirilor noi.“ a mai spus auditorul energetic autorizat, Constantin Tasenţe.
 
La data înregistrării contractului de vânzare-cumpărare sau închiriere, proprietarii trebuie să depună la Fisc o copie a certificatului de performanţă energetică.
 
“ Pe lângă actele pe care le depuneau până acum, proprietarii de imobile trebuie să depună și o copie a certificatului energetic. Lipsa acestui document poate duce la nulitatea actului de vânzare-cumpărare.” a precizat Cristina Aldea, șef serviciu în cadrul Agenţiei Fiscale.
 
Prea puţini constănţeni ştiu însă ce este certificatul de audit energetic. Certificatele de performanţă energetică sunt obţinute de la auditorii autorizaţi, iar preţurile diferă în funcţie de suprafaţa imobilului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii