Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Biblioteca de vacanță

ro

17 Aug, 2014 16:52 2200 Marime text
În mijlocul forfotei unui oraș care găzduiește mii de vizitatori, am găsit o oază de liniște și de relaxare sub forma unei biblioteci amenajate cu dichis chiar în fața unui centru comercial din Constanța. Organizatorii sunt cei de la Târgul de carte Gaudeamus și își propun să ofere o alternativă relaxantă de petrece a timpului liber. Mirosul filelor îi aduce pe turiști și constănțeni la bibliotecă, iar fiecare colțișor le descrie o lume de poveste. De la marile povești de dragoste, la cele mai interesante locuri de pe planetă sau filosofii despre viață, pasionații de literatură au ce citi în paginile miilor de cărți ale expoziției Gaudeamus.
 
“Târgul de la malul mării va fi întotdeauna diferit față de celelalte târguri, pentru că editorii trebuie să își adapteze oferta pentru litoral, pentru perioada de vacanță, în care oamenii vor să citească lucruri care îi relaxează, îi destind și să uite de problemele lor”, ne-a declarat Cornelia Scarlat, membru în echipa Gaudeamus.
 
Fără carte, absolut nimic nu există, o spune chiar unul dintre expozanți, iar cititorii care roiesc printre rafturile pline cu volume par să descrie această realitate îmbucurătoare pentru participanții de la târg.
 
 „Dincolo de ceea ce se întâmplă cu noi, în jur, ideea aceasta de a ne apropia de carte este de a ne apropia de propria noastră identitate”, ne-a spus Ovidiu Dunăreanu, director de editură.
 
Pe rafturile bibliotecii amenajate ad-hoc ocupă un loc aparte cărțile pentru copii, dar și manualele care îi introduc în universul lecturii. Organizatorii spun că este foarte important ca educația micuților în ale cititului să plece de aici.
 
„Participanții noștri și-au mai competat oferta și cu materiale didactice, pentru că începe școala, în curând. De aceea, vizitatorii vor găsi și dicționare, cursuri de limbi străine, cd-uri cu materiale multi-media. Pot să spun că acest stand a avut succes și că nu mă așteptam ca să fie cumpărate atâtea materiale didactice”, a mai precizat Cornelia Scarlat, mebru al echipei Gaudeamus.
 
Cei care au vizitat târgul s-au declarat încântați de cele văzute, iar sfatul lor este ca, toți cei interesați, să vină să viziteze expoziția deschisă week-end-ul acesta la Constanța. În drumul lor spre plajă, pot trece să-și achiziționeze o carte care să le țină companie sub soarele arzător de la mare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii