Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Duel tare în poarta Victoriei Casillas de Cumpăna i-a făcut concurenţă lui Gino Burghiu (galerie foto + video)

ro

11 Feb, 2013 22:31 5292 Marime text

burghiu.jpgOcupanta penultimului loc în Seria Est a Ligii a IV-a de fotbal constănţene se luptă pentru evitarea retrogradării

Altădată una dintre formaţiile tari ale campionatului, Victoria Cumpăna se află în acest campionat, după meciurile din tur, la periferia clasamentului. Mişcările de jucători din lot au afectat evoluţia echipei pregătite de Robert Manea şi Petrică Bratanovici.

După 17 partide, echipa de fotbal din Cumpăna ocupă locul 10 (din 11 formaţii), cu 15 puncte (patru victorii, trei egaluri, 10 înfrângeri), golaveraj 17-37 şi -9 la „adevăr". Lanterna roşie AS Cogealac are şapte puncte, iar echipa de deasupra Victoriei, CS Eforie, cu unul mai mult decât Cumpăna.

„Suntem în cădere liberă. Ne-au plecat mai mulţi jucători de bază, iar cei noi încă nu s-au acomodat. E destul de greu. Luptăm pentru evitarea retrogradării şi încercăm să facem o echipă nouă. De asemenea, pe plan local este în plan şi ridicarea unei baze sportive noi. Să sperăm că ne vom reveni în viitorul apropiat, iar Victoria va fi din nou sus, ca în sezoanele trecute, când cine juca împotriva Cumpenei avea viaţă grea de tot. Nutrim speranţa că nu vom retrograda", a declarat Marcel Voinescu, delegatul echipei, care a subliniat sprijinul pe care îl primeşte Victoria de la Primăria Cumpăna.

Căpitanul de echipă are 44 de ani

burghiu1.jpgLotul actual este o mixtură între fotbalişti locali şi jucători din afara Cumpenei, cei mai mulţi din Constanţa. Cel mai în vârstă jucător, fundaşul central Petrică Bratanovici, are 44 de ani. La celălalt pol, atacantul Marian Coman, la cei 17 ani ai săi, este mezinul echipei. Bratanovici activează şi ca antrenor secund, ajutându-l de pe bancă şi din teren pe principalul Robert Manea, fost jucător al FC Farul, care conduce de mulţi ani la rând echipa. „În tur, echipa a avut o evoluție așa și așa. Oricum, niște îmbunătățiri s-au cunoscut în joc. Campionatul este puternic, masa jucătorilor de la Liga a 3-a, unde județul Constanța nu mai are nicio reprezentantă, răspândindu-se la Liga a 4-a. Seria noastră este mai puternică decât celelalte”, a declarat Robert Manea. Vârsta şi experienţa îl recomandă pe „dom' profesor" Bratanovici şi pentru rolul de căpitan de echipă. Victoria nu are un căpitan stabil, au purtat banderola mai mulţi băieţi, dar Petrică (mecanic auto în afara terenului) s-a aflat de cele mai multe ori în această postură. Din lot mai fac parte fotbalişti precum Augustin Luca (fundaş dreapta, 37 de ani), Adelin Merlă (fundaş dreapta, 25 de ani), Marian Cristea (stoper, 29 de ani), Tudorel Fizeşan (fundaş stânga, 28 de ani), Claudiu Nicolai (mijlocaş central, 25 de ani), Eduard Poenaru (mijlocaş dreapta, 20 de ani), George Olaru (vârf, 24 de ani), Constantin Vladu (fundaş stânga, 22 de ani), Florin Rizea (mijlocaş, 20 de ani), Sarmis Frăţilă (20 de ani, atacant, golgeterul echipei) sau Gino Burghiu (portar, 19 ani, din Constanţa).

A dresat balonul

burghiu2.jpg„Mingea mă ascultă tot timpul", este motto-ul fotbalistic al lui Gino Burghiu, pe care şi l-a postat şi pe pagina de Facebook. Rezerva sa din tur, Teodor Silviu Dumitru, a prins de asemenea meciuri la prima formaţie, cum a fost cel cu liderul clasamentului, Viitorul Pecineaga, pierdut de Victoria pe teren propriu cu 0-5. În acel meci, înlocuitorul lui Burghiu a purtat un tricou care avea pe spate numele lui Casillas, celebrul portar al lui Real Madrid şi al echipei naţionale a Spaniei. Probabil a vrut să-i intimideze pe atacanţii adverşi, în frunte cu Radu Doicaru, însă vârfurile echipei care, din returul Ligii a IV-a, se va numi ACS Callatis 2012 Mangalia, au rămas insensibile la renumele portarului spaniol.

S-a stabilit în Anglia şi s-a făcut antrenor

Când vorbea de jucătorii care au plecat de la echipă şi a căror absenţă se simte, delegatul Marcel Voinescu făcea referire, printre alţii, la Andrei Amariei, George Voicu, Andrei Fiscuci ori la fraţii Turtoi (Dănuţ şi Cristi). Unii dintre ei au plecat în străinătate, la muncă. Potrivit lui Voinescu, Amariei este în Italia, unde lucrează, din câte se pare, în construcţii; Voicu a ajuns în Anglia. Fiscuci este la Oradea, cu serviciul. Din lotul actual, Cristea lucrează la o firmă de termopane, Luca este angajat al SMURD, iar Olaru lucrează în armată. Orașul englez în care s-a stabilit George Voicu, alături de familie, este Street, în regiunea Somerset (o oră de Bristol și trei de Londra). Fostul fotbalist de la Victoria Cumpăna este angajat la clubul local, Street Football Club, unde antrenează portari, dar este și jucător activ. „Acum chiar sunt în cantonament pentru meciul de mâine seară. Echipa activează în liga de amatori, dar, sincer vă spun, este un nivel mult peste ce se joacă la noi. Nu există jucători bătrâni sau tineri, iar lumea de aici mă ajută ca în vară să prind un contract de profesionist. Mă bucur să aud de foștii colegi de la Cumpăna. Acolo sunt mulți copii care adoră sportul-rege. Cu puțin sprijin, ar veni foarte multă lume la fotbal. Marcel Voinescu este un sufletist, care se implică mult la echipă”, a declarat George Voicu, fotbalist care evoluează pe postul de portar și care astăzi împlinește 31 de ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • voicu 11 Feb, 2013 23:46 Frumos din partea ta Marcele ca nu ai uitat jucatorii care au pus mult suflet la aceasta echipa,sufletul ne este acasa pt acolo este si va fi casa mea ,LA CUMPANA...SUCCES PE MAI DEPARTE ECHIPEI SI MULTA SANTATE