Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Se va reflecta totul în cadrul Consiliului Naţional“ Organizaţia lui Mazăre nu vrea modificarea statutului PSD

ro

20 Mar, 2015 00:00 1972 Marime text
Social-democraţii se reunesc, astăzi şi mâine, în cadrul Consiliului Naţional al PSD, context în care vor dezbate, în principal, pe marginea noului program politic al partidului, a modificării statutului şi, de asemenea, vor alege un nou preşedinte al forului de conducere.

Fără îndoială, cea mai controversată problemă de pe ordinea de zi a evenimentului este modificarea statutului PSD, modificare promisă de premierul Victor Ponta, liderul PSD, încă de după eşecul pe care l-a înregistrat la prezidenţiale. Potrivit modificărilor statutului care au tot fost discutate în spaţiul public şi care au şi fost comentate de Victor Ponta, membrii partidului care au probleme cu Justiţia vor fi suspendaţi din partid. Mai mult, conform declaraţiilor făcute de Ponta săptămâna aceasta, acei social-democraţi care vor fi arestaţi preventiv îşi pierd automat funcţia politică. Sigur, social-democraţii pot susţine acum că Ponta nu a menţionat şi funcţia pe care o vor pierde. Mai exact, de la ce nivel în sus sau în jos se poate pierde o funcţie în interiorul PSD. Este însă greu de crezut că ar putea fi vorba despre funcţia de preşedinte de OSV.

În ceea ce priveşte PSD Constanţa, aşa cum anunţam la începutul acestei săptămâni, organizaţia condusă de Radu Mazăre (până aseară, când şi-a anunţat demisia din toate funcţiile de partid) nu a trimis la Centru nicio observaţie cu privire la modificarea statutului. Nicio propunere de modificare, nicio sugestie. Cel puţin aşa declară Cristinel Dragomir, secretarul executiv al PSD Constanţa. Este însă de notorietate că Radu Mazăre, ex-liderul PSD Constanţa, nu agreează deloc ideea modificării actualului statut al PSD, despre care a declarat că este o bazaconie. Totodată, la începutul acestui an, edilul-şef al Constanţei a şi declarat că nu ţine neapărat să facă parte dintr-un partid şi că, dacă se va pune problema suspendării sale din PSD, nu va avea vreo suferinţă.

Cine sunt „trimişii speciali“ ai PSD Constanţa

PSD Constanţa are 27 de membri în Consiliul Naţional al Partidului, for de conducere din care, până aseară, făcea parte şi Radu Mazăre. De aseară, el ar fi rămas simplu membru al PSD, demisionând din toate funcţiile deţinute în partid. Din Consiliul Naţional al PSD fac parte, printre alţii, constănşţenii Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, aflat însă în arest la domiciliu, viceprimarul Decebal Făgădău, liderul Organizaţiei Municipale a PSD Constanţa, viceprimarul Gabi Stan, vicepreşedinte al PSD Constanţa, deputaţii Radu Babuş, Eduard Martin, Mădălin Voicu şi Manuela Mitrea.

Lor li se adaugă Mariana Gâju, preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD Constanţa, senatorul Nicolae Moga, Ecaterina Prodan, Cristinel Dragomir, secretarul executiv al partidului, Cristian Darie, trezorierul PSD Constanţa, Gelu Dae, primarii Cristian Telehoi, Cristian Cîrjaliu (Agigea), Valentin Saghiu (Murfatlar), viceprimarul municipiului Medgidia, Luminiţa Vlădescu, şi consilierul judeţean Gheorghe Mihăeşi.
Întrebat de ce PSD Constanţa nu a transmis, până la acest moment, un punct de vedere legat de modificarea statutului partidului, Cristinel Dragomir, secretarul executiv al PSD Constanţa, a afirmat: „Înseamnă că nu avem nimic de spus despre o posibilă modificare a statutului PSD.“ Întrebat dacă asta înseamnă automat că social-democraţii constănţeni nu vor ca actualul statut să sufere modificări, Dragomir a precizat: „Am spus clar ce înseamnă. Se va reflecta totul în cadrul Consiliului Naţional.“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii