Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigi Chiru reconfirmat la conducerea PDL Constanţa „Începem lupta cu USL-ul şi cu hoţiile lor" (galerie foto)

ro

15 Feb, 2013 22:53 2724 Marime text
IMG_8544.jpgDemocrat-liberalii constănţeni au ales, ieri, un nou Birou Permanent Judeţean. Alegerile interne din PDL Constanţa au avut loc chiar la sugestia liderului judeţean, senatorul Gigi Chiru, sugestie care a primit girul conducerii naţionale a partidului. La evenimentul de ieri au luat parte şi doi membri ai Biroului Permanent Naţional al PDL, prim-vicepreşedintele Cezar Preda şi vicepreşedintele Costică Canacheu.

Alegerile au întrunit cvorumul, la scrutinul intern fiind prezenţi 341 din cei 402 delegaţi. Derulat în principiu în condiţii civilizate, evenimentul a avut totuşi picanteriile sale. Mai exact, Nicolae Anghel, primarul comunei Castelu, a declarat că a solicitat să ocupe funcţia de preşedinte (coordonator) al Colegiului 4 din Camera Deputaţilor, solicitare care nu s-a bucurat de succes, din contră, Anghel fiind huiduit de democrat-liberali.

„Dezgrop simbolic securea războiului"

În contextul alegerilor, senatorul Gigi Chiru, reconfirmat ieri în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa, cu 288 de voturi „pentru" şi 58 „împotrivă", a declarat că dezgroapă securea războiului. De altfel, pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski", Chiru a dezvelit un topor înfipt într-o buturugă: „Dezgrop simbolic securea războiului în lupta cu hoţiile USL-ului. Începem lupta cu USL-ul la Constanţa şi cu hoţiile lor", a declarat recent reconfirmatul în funcţia de preşedinte al pedeliştilor tomitani. Ulterior anunţării rezultatelor alegerilor, Gigi Chiru a menţionat şi că PDL Constanţa se va angaja „foarte serios pentru a deveni o opţiune clară, viabilă pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi pentru cea de primar al Constanţei".

Chiru nu a ezitat să declare că, în urmă cu aproape doi ani, când a fost ales prima dată lider al PDL Constanţa, a preluat ceea ce el a numit „o organizaţie infestată de cârtiţe, care dimineaţa erau la partid, la prânz pregăteau strategia, iar seara complotau". Făcând un bilanţ al celor doi ani petrecuţi la şefia PDL Constanţa, Chiru a declarat că „a trecut acel val uriaş de trădări" care, din punctul său de vedere, au afectat organizaţia, dar şi că azi se poate considera fericit.

IMG_8548.jpg

„Semnez şi susţin moţiunea lui Vasile Blaga"

Întrebat pe cine va susţine la conducerea naţională a partidului, senatorul constănţean a precizat că rămâne consecvent declaraţiilor de până acum şi că va merge pe mâna actualului lider, Vasile Blaga: „Am spus că sunt un om consecvent cu propriile declaraţii. Semnez şi susţin moţiunea lui Vasile Blaga, dar vorbesc în numele meu". Cât despre ce va vota Organizaţia PDL Constanţa, decizia va fi luată în cadrul unei şedinţe a Biroului Permanent Judeţean, în funcţie de moţiunile depuse pentru conducerea centrală a PDL.

„Acest cuplu celebru, Mazăre - Constantinescu, cred că îşi va găsi finalul în 2016"

Prezent la alegeri, prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, a declarat că „e prima dată din 2000" când în PDL Constanţa este linişte, „o linişte care dă posibilitatea să reconstruieşti". „Constanţa, ca să poată să bată cuplul Mazăre - Constantinescu, are nevoie de linişte şi unitate. Nu vă speriaţi, am văzut politicieni mai mari care credeau că stau 20 de ani la vârful piramidei României şi nu a fost să fie. Aşa că şi acest cuplu, celebru de altfel în România, Mazăre - Constantinescu, cred că îşi va găsi finalul în 2016", a subliniat Preda.

IMG_8590.jpg

„Traian Băsescu a fost cel mai mare politician român"

Prim-vicepreşedintele PDL a ţinut să menţioneze că, în opinia sa, în PDL nu sunt „nici proşti, nici deştepţi", „nici duşmanii lui Traian Băsescu, nici prietenii lui Traian Băsescu". „Aici suntem membrii PDL care vrem să facem opoziţie, pentru că România are nevoie de opoziţie. Dar nu ne spune nimeni, cu mintea Celui de Sus, că unul e mai rău, că nu ai voie să spui aşa ceva. Amândoi sunt buni, pentru că amândoi sunt ai tăi", a afirmat Preda. Declaraţiile sale vin la doar o zi după ce preşedintele Traian Băsescu a făcut referiri la prezidenţiabilul din PDL, criticând însă partidul pentru nivelul la care a ajuns la momentul actual. Cu toate acestea, prim-vicepreşedintele PDL a adăugat: „Traian Băsescu a fost cel mai mare politician român între 2000 şi 2010, indiscutabil, şi va rămâne omul pentru care am dus cele mai mari bătălii. Niciodată noi nu ne-am dezis, niciodată, indiferent de modul în care ne-a certat". Nu mai puţin important, Cezar Preda a apreciat că „Ponta şi Antonescu sunt astăzi ce sunt datorită căţărării pe Traian Băsescu, altfel nu erau nimic". „Ei sunt în epoca lui Traian Băsescu, şi eu sunt în epoca lui Traian Băsescu, şi Vasile Blaga este în epoca lui Traian Băsescu, şi Elena Udrea. Toţi suntem în epoca politică a lui Traian Băsescu", a mai afirmat liderul central al partidului.

Ce funcţii au fost ţintite

Pe lângă funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa, ieri au avut loc alegeri pentru funcţiile de prim-vicepreşedinte, vicepreşedinte, secretar general, secretar general adjunct, secretar executiv, trezorieri şi pentru două comisii tehnice, cea de Etică şi litigii şi cea de Revizie şi control.

Prim-vicepreşedinţi ai PDL Constanţa sunt Vasile Delicoti, primarul comunei Poarta Albă, şi Iustin Fabian Roman, consilier în Consiliul Local Municipal Constanţa, iar secretar general - consilierul judeţean Gheorghe Măndilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii