Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât se mai alocă pentru restaurarea integrată a zonei istorice Piaţa Ovidiu

ro

15 Feb, 2013 20:00 3911 Marime text
08_zona_istorica_-__piata_ovidiu_schita_1.jpgConsilierii municipali vor dezbate şi vota luni un proiect de hotărâre privind actualizarea Devizului General aferent obiectivului de investiţii „Restaurarea şi reamenajarea integrată a zonei istorice - Piaţa Ovidiu".

Devizul a fost actualizat întrucât au fost încheiate contractele de achiziţie, rezultând astfel valoarea de finanţare a obiectivului.

Potrivit hotărârii de Consiliul Local iniţiată de primarul Radu Mazăre, valoarea totală a investiţiei este de 11.340,326 mii lei, inclusiv TVA, din care 9.794,634 mii lei, inclusiv TVA reprezintă valoarea lucrărilor de construcţie şi montaj.

Devizul a fost actualizat în baza documentelor transmise de proiectantul general, SC Expert Proiect, firmă care a realizat numeroase proiecte pentru autorităţile locale. SC Expert Proiect a mai colaborat, şi chiar recent, cu Primăria Constanţa. În urma unei proceduri de achiziţii publice, organizate în vara anului trecut de Primăria Municipiului Constanţa, contractul „Serviciul de consultanţă în managementul de proiect aferent proiectului Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al Municipiului Constanţa" în valoare de 94.733,52 lei a fost atribuit tot societăţii Expert Proiect 2002 SRL din Bucureşti.

Revenind la proiectul privind „Restaurarea şi reamenajarea integrată a zonei istorice - Piaţa Ovidiu", acesta vizează restaurarea şi reamenajarea Pieţei Ovidiu în stilul arhitectonic al anilor 1903 - 1905 (Art Nouveau) cu mobilier urban şi stâlpi, repararea străzilor Marc Aurelius şi Vasile Canarache, a scărilor de acces din Vasile Canarache către strada Termele Romane, precum şi a celor din strada Marc Aurelius către Portul Tomis. De asemenea, se va reabilita sistemul de canalizare pluvială, dar şi spaţiile verzi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii