Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum ar putea arăta Administraţia Trump. Lista posibilelor numiri

ro

15 Nov, 2016 07:21 1543 Marime text
Președintele ales al SUA, Donald Trump, a anunțat deja primele două numiri în viitoarea sa administrație: șeful personalului Casei Albe va fi Reince Priebus, liderul Comitetului Național al Partidului Republican, iar strategul-șef și principalul consilier al președintelui va fi Stephen Bannon, fost manager al site-ului de internet Breitbart News, de orientare conservatoare. Alegerea lui Bannon a fost criticată de adversarii lui Trump din Partidul Democrat, din cauza mesajelor rasiste promovate pe internet.

Iată care sunt posibilii titulari ai altor posturi importante la Washington, potrivit agenției Reuters, citat de Agerpres.

Secretar de stat ar putea fi numit Bob Corker, senator de Tennesse, președinte al Comitetului pentru Relații Externe al Senatului; sau John Bolton, fost ambasador la ONU sub președintele George W. Bush; sau Newt Gingrich, fost președinte al Camerei Reprezentanților; sau Zalmay Kalizad, fost ambasador în Irak.

Secretar al Trezoreriei (ministru de finanțe): Steven Mnuchin, fost manager la Goldman Sachs și șeful finanțelor de campaniei ale lui Trump; congresmanul republican de Texas Jeb Hensarling, președinte al Comitetului pentru Finanțe al Camerei Reprezentanților; Jamie Dimon, director general la JPMorgan Chase; sau Tom Barrack, fondator și președinte al Colony Capital.

Secretar al Apărării: general-locotenent Michael Flynn, fost director al CIA (Central Intelligence Agency, serviciul de informații externe al SUA); Stephen Hadley, fost consilier național pentru securitate al președintelui George W. Bush; fostul senator republican de Arizona Jon Kyl; senatorul republican de Alabama Jeff Sessions, membru al Comitetului pentru Serviciile Militare al Senatului; senatoarea de New Hampshire Kelly Ayotte, aflată la sfârșit de mandat, membră a aceluiași comitet; congresmanul de California Duncan Hunter, membru al comitetului similar din Camera Reprezentanților; sau fostul senator de Missouri Jim Talent, de asemenea fost membru al Comitetului pentru Serviciile Militare.

Procuror general (post cu atribuții de ministru al justiției): Rudy Giuliani, fost primar al New Yorkului; Jeff Sessions, menționat și pentru postul de la Pentagon; Chris Christie, guvernatorul statului New Jersey; Pam Bondi, procuror general al statului Florida; sau Trey Gowdy, congresman din Carolina de Sud, care a condus comitetul de anchetă al Camerei asupra atacurilor asupra misiunii americane de la Benghazi (Libia) din 2012, în timpul mandatului de secretar de stat Hillary Clinton.

Ministru pentru securitate națională: Michael McCaul, congresman de Texas, președinte al Comitetului pentru Securitate Națională al Camerei Reprezentanților; șeriful David Clarke din districtul Milwaukee, statul Wisconsin, un suporter înflăcărat al lui Trump; sau șeriful octogenar Joe Arpaio din districtul Maricopa, statul Arizona, aflat la sfârșit de mandat, binecunoscut și el publicului american ca susținător al campaniei viitorului președinte.

Posibili directori ai celui mai cunoscut serviciu de spionaj american, CIA (Central Intelligence Agency) sunt generalul Flynn, fostul congresman Mike Rogers din Michigan, care a condus Comitetul pentru Informații al Camerei, sau fostul congresman Pete Hoekstra, tot din Michigan.

Generalul Flynn este și unul din cei care ar putea fi numiți în postul de consilier pentru securitate națională; celălalt candidat ar fi Stephen Hadley, care a mai deținut funcția sub președinția lui Bush jr.

Ministru al sănătății: neurochirurgul pensionar Ben Carson, fost rival al lui Trump pentru nominalizarea drept candidat la președinție din partea Partidului Republican; Newt Gingrich, nume vehiculat și ca secretar de stat; Rich Bagger, fost manager în industria farmaceutică și asistent al guvernatorului Chris Christie; sau Bobby Jindal, fost guvernator al statului Louisiana.

Pentru Departamentul Energiei ar putea fi luați în calcul Harold Hamm, magnat al industriei petroliere, director general la Continental Resources; Larry Nichols, co-fondator al Devon Energy; James Connaughton de la Nautilus Data Technologies, fost consilier pe probleme de mediu al fostului președinte George W. Bush; congresmanul Kevin Cramer din Dakota de Nord; sau omul de afaceri Robert Grady.

La Interne, unul din numele posibile este al fostei candidate la postul de vicepreședinte al SUA Sarah Palin, desemnată ca parteneră pentru alegerile din 2008 de candidatul prezidențial republican John McCain. Mai sunt nominalizați fostul guvernator de Arizona Jan Brewer, petroliștii Harold Hamm și Forrest Lucas, sau specialistul în investiții Robert Grady.

Secretar al comerțului ar putea fi numită Linda McMahon, fostă directoare a World Wrestling Entertainment, iar reprezentant al SUA pentru comerț, Dan DiMocco, fost manager al producătorului de oțel Nucor.

Ambasadorul la ONU: Kelly Ayotte, Richard Grenell — fost purtător de cuvânt al SUA la Națiunile Unite, sau congresmanul de New York Peter King.

Pentru politica internă americană mai sunt relevante și funcții cum este cea de secretar al Administrației Veteranilor, unde ar putea fi numit congresmanul de Florida Jeff Miller, președinte al comitetului respectiv din Cameră, aflat la final de mandat.


Sursa foto:realcoolvideos.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii