Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:42 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Transport de peşte fără documente legale

ro

09 Apr, 2013 00:00 1245 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, iar în urma controalelor au descoperit 484 de kilograme de peşte proaspăt, din diferite specii, în valoare totală de 941 de lei.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă, o ambarcaţie condusă de I.S., de 36 de ani.
În urma controlului, a fost descoperită cantitatea de 287 de kilograme de peşte proaspăt din specia caras, pentru care persoana  nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.
Cantitatea de peşte a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii