Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de mii de jucării şi accesorii pentru telefoane, confiscate

ro

22 Nov, 2013 00:00 1185 Marime text
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în PTF Constanţa Sud - Agigea din China, respectiv într-un ansamblu rutier sosit în PTF Negru Vodă din Republica Bulgaria, 292.086 jucării şi accesorii pentru telefon susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.175.000 de lei.

În Punctul de Trecere a Frontierei de la Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean bulgar în vârstă de 34 de ani, care conducea un ansamblu auto cu numere de Republica Bulgaria, încărcat cu jucării pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.
În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit al ansamblului auto sosit din direcţia Sofia.
În urma controlului, au fost descoperite 140.086 jucării pentru copii (maşinuţe, roboţi, personaje din desene animate, păpuşi, telefoane mobile), susceptibile a fi contrafăcute.
Ulterior, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul PPF Constanţa Sud - Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Ilfov.
În urma controlului au fost descoperite 152.000 de accesorii pentru telefoane mobile destinate copiilor, susceptibile a fi contrafăcute.
Marfa, care purta însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute, în valoare totală de aproximativ 1.175.000 lei dacă ar fi fost originală, a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean român şi unul chinez, cu vârste de 40 ani, respectiv 45 ani, având domiciliul în judeţul Dâmboviţa, respectiv reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii