Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poziţie oficială Avocatul lui Borcea neagă că acesta ar fi avut tratament special în Penitenciarul Poarta Albă

ro

04 Mar, 2015 00:00 1872 Marime text
Penitenciarul Poarta Alba este destinaţia preferată a deţinuţilor „vedetă“, mulţi dintre ei schimbându-şi domiciliul special pentru a putea beneficia de condiţiile speciale de la Poarta Albă, unde se află, în prezent, printre alţii, Gigi Becali, Cristi Borcea şi Miron Mitrea.
 
O anchetă a celor de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor a identificat o serie de nereguli la Poarta Albă, iar în centrul lor se află Cristi Borcea.  Acesta a fost acuzat că duce o viaţa bună la Poarta Albă, unde ar dispune, în celulă, de plasmă, de aparat de fitness şi de regim preferenţial al pachetelor. În plus, despre Borcea s-a spus că ar fi consumat băuturi alcoolice şi că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o asistentă în spitalul penitenciarului.
 
Cristi Borcea neagă toate acuzaţiile, prin intermediul unui comunicat de presă semnat de avocatul său, Bogdan Vlad, citat de România TV.
 
„Având în vedere unele informaţii apărute în spaţiul public în legătură cu presupuse activităţi cu caracter nelegal săvârşite de domnul Cristian Borcea aflat în executarea pedepsei cu închisoare la Penitenciarul Poarta Albă, facem următoarele precizări:
 
Singurul aparat telefonic la care dl. Cristian Borcea are acces este acela instalat pe holul secţiei penitenciarului, aparat la care au acces toate persoanele private de libertate;
 
Toate camerele din unităţile de cazare sunt dotate cu televizoare, potrivit dispoziţiilor legale puse în aplicare prin dispoziţii şi decizii ale directorului ANP. Prin dotarea cu aparate TV se garantează persoanelor private de libertate accesul liber la informaţie, conform prevederilor constituţionale şi legale.
 
Afirmaţiile potrivit cărora dl. Cristian Borcea a întreţinut relaţii sexuale cu o asistentă medicală, angajată a spitalului penitenciar Poarta Albă, respectiv că au fost găsite sticle cu băuturi alcoolice în cameră, sunt false. Caracterul nereal este confirmat oficial prin comunicatul emis de ANP.
 
Dl. Cristian Borcea nu este cazat singur în cameră, ci împreună cu alte şase - opt persoane.
 
Dl. Cristian Borcea are posibilitatea de a folosi exclusiv bicicleta medicinală şi aparatele de fitness cu care este dotată sala special amenajată în cadrul spitalului penitenciar, sala unde este permis accesul tuturor persoanelor private de libertate aflate în unitatea sanitară. Dl Cristian Borcea nu deţine bicicletă medicinală sau aparate de fitness în cameră.
 
Este falsă afirmaţia că şi-a lovit soţia la vorbitor. Zona amenajată pentru vorbitor este monitorizată în flux continuu de camere de supraveghere, sunt prezenţi gardieni, precum şi alte persoane private de libertate care îşi exercită concomitent cu dl. Cristian Borcea dreptul la vorbitor (persoane ale căror nume de familie începe cu litera B).
 
Este o pură speculaţie de presă afirmaţia că ar fi primit pastile Viagra. Este de notorietate faptul că acestea sunt contraindicate persoanelor cu probleme cardiace, dl. Cristian Borcea fiind cardiac şi aflându-se sub supravegherea permanentă a medicilor cardiologi“, a precizat Bogdan Vlad.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii