Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plase de pescuit şi 300 de kilograme de peşte confiscate

ro

30 Apr, 2013 00:00 1090 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând şase persoane care deţineau plase de pescuit tip monofilament şi comercial, în lungime de 1.300 de metri, respectiv transportau cu o ambarcaţiune şi două autoturisme cantitatea de 300 de kilograme de peşte fără documente legale.

În data de 27 aprilie, în jurul orei 06.30, poliţiştii de frontieră din cadrul PPF Midia au oprit pentru control, în zona de competenţă, o ambarcaţiune cu motor neînmatriculată, în care se aflau C.S., de 31 de ani, şi G.I.A., de 18 ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa.
În urma controlului au fost găsite 28 de plase din nylon tip monofilament, în lungime de 1.236 de metri, precum şi 172,8 kilograme de peşte proaspăt din specii diferite.
În aceeaşi zi, în jurul orei 10.30, în zona de competenţă a PPF Midia, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control un autoturism marca BMW, condus de cetăţeanul român S.F., în vârstă de 41 de ani, domiciliat în oraşul Năvodari.
În autoturism a fost găsită cantitatea de 80 de kilograme de peşte, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative.
În jurul orei 07.30, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Tulcea l-au identificat pe SMA, de 38 de ani, care pescuia cu trei plase tip monofilament în lungime de 63 de metri.
În jurul orei 09.40, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Pardina au oprit pentru control un autoturism marca Dacia, condus de P.D., în vârstă de 31 de ani, domiciliat în judeţul Tulcea. Asupra conducătorului auto a fost găsită cantitatea de 47 de kilograme de peşte din speciile crap şi cegă, pentru care nu au fost prezentate documente de provenienţă şi transport.
Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Sulina l-au surprins, în jurul orei 17.00, pe M.D.A., de 28 de ani, care pescuia cu şase unelte de pescuit comercial tip vintir, fără a avea documente legale pentru desfăşurarea unei astfel de activităţi.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele, o ambarcaţiune cu motor, un rezervor de benzină şi două vâsle, bunuri evaluate la aproximativ 7.000 de lei, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „pescuit prin orice metode şi mijloace a peştilor şi a altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie”, lipsa licenţei de pescuit comercial, „deţinere şi folosire a plaselor de pescuit tip monofilament”, „deţinere sau folosire la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial”, „deţinere, transport sau comercializare a sturionilor capturaţi pe teritoriul României din mediul sălbatic” şi „deţinere, transport sau comercializare a peştelui fără documente legale”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii