Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste două tone de motorină, confiscate în judeţul Constanţa

ro

20 Apr, 2013 00:00 1349 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosare penale numele a doi cetăţeni români care deţineau în cadrul unei societăţi comerciale 2.320 de litri de produs petrolier fără a avea documente legale.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori din cadrul DRAOV Constanţa au desfăşurat o acţiune în zona de competenţă, în cadrul căreia au controlat un punct de lucru aparţinând unei societăţi comerciale cu sediul în localitatea Cobadin.
La punctul de lucru al respectivei societăţi comerciale a fost găsită cantitatea de 2.320 de litri de produs petrolier cu miros specific de motorină, pentru care administratorul societăţii comerciale nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării motorina depozitată în butoaie metalice, evaluată la 13.920 de lei, întocmind în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „evaziune fiscală prin omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii în acte contabile sau alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 26 Cod Penal raportat la art. 9, alin. 1, lit. b din Legea 241/2005.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii