Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peşte confiscat la Tulcea

ro

12 Feb, 2013 22:32 1131 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau cu o ambarcaţiune şi o autoutilitară cantitatea de 700 de kilograme de peşte fără documente justificative.

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Tulcea au verificat, pe canalul Vanghelie, o ambarcaţiune cu motor în care se afla S.S., în vârstă de 24 de ani, domiciliat în judeţul Tulcea. În urma controlului, în barca din fibră de sticlă a fost găsită cantitatea de 596 de kilograme de peşte din specii diferite, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea indisponibilizării ambarcaţiunea şi motorul acesteia, bunuri evaluate la aproximativ 3.000 de lei, conform procedurilor legale.

În aceeaşi zi, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Isaccea au oprit pentru control, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Dacia Logan, înmatriculată în Bucureşti şi condusă de B.G., în vârstă de 51 ani, domiciliat în municipiul Galaţi.

Conducătorul auto a declarat că transportă peşte şi a prezentat documentele de însoţire a mărfii.

În urma controlului documentelor prezentate de conducătorul auto a rezultat că 105 kilograme de peşte nu pot fi justificate prin avize de procurare şi însoţire.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 701 kilograme de peşte, evaluată la 1.756 de lei, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Cele două persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „transport al peştelui fără documente legale", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din OUG 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii