Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii domiciliare cu dedicaţie din Vâlcea Ofiţerii de la combaterea criminalităţii organizate au dat năvală în trei case din Constanţa

ro

03 Feb, 2013 22:22 3093 Marime text
perchezitii_mascati.jpgInspectoratul General al Poliţiei Române a informat că, week-end-ul trecut, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii au destructurat un grup infracţional, format din cinci persoane, care comercializau substanţe de tip etnobotanic.

Mai exact, sâmbătă dimineaţă, poliţiştii SCCO Vâlcea, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Vâlcea, cu sprijinul Serviciilor Antidrog din cadrul BCCO Piteşti şi BCCO Constanţa şi al jandarmilor, au efectuat percheziţii la cinci persoane, cu vârste cuprinse între 28 şi 31 de ani, suspectate de trafic de produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul informativ-operativ al Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă. În urma celor 11 de percheziţii domiciliare efectuate, din care opt în Râmnicu Vâlcea şi trei în Constanţa, au fost ridicate aproximativ 1.160 de grame de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, 8 cântare electronice de mare precizie, documente, 8 laptopuri, unităţi de calculator, hard-disk-uri, memory-stick-uri, cartele SIM şi sume de bani.

perchezitii_etnobotanice3.jpgDin cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2012 - 2013, suspecţii au procurat, în sistem en-gross, substanţe cu efecte psihoactive, atât din ţară, cât şi din Portugalia, pe care, după porţionare, le-au comercializau într-un punct de lucru al unei societăţii comerciale, dar şi de la propriile domicilii.

În urma expertizării substanţelor la Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor Bucureşti, substanţele psihoactive au fost identificate ca substanţe ce sunt incluse în clasa cannabinoizilor sintetici.

Cei cinci suspecţi au fost conduşi, în baza mandatelor de aducere, la sediul DIICOT Vâlcea, pentru audieri.

În cauză se efectuează cercetări faţă de membrii grupării sub aspectul comiterii infracţiunii continuate de efectuare cu intenţie de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive despre care au pretins sau disimulat că sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege, cât şi pentru constituirea unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea 194/2011 şi de Legea 39/2003.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii