Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA de Constanţa o omagiază pe soprana Aida Abagief, la împlinirea a 80 de ani

ro

13 Jun, 2016 00:00 3372 Marime text
 

Soprana Aida Abagief poartă numele unei celebre opere verdiene şi, de peste 30 de ani, s-a identificat cu Teatrul Liric de la malul mării, pe scena căruia a cântat în peste 2.000 de spectacole de operă, operetă şi concerte, iar pe data de 14 iunie împlineşte 80 de ani.
 
În 1960, când a terminat Conservatorul la Bucureşti, a ales să vină în Constanţa, la Teatrul de Operă. Din acel moment, şi-a dedicat toată viaţa acestei scene, învăţând să trăiască doar pentru public.
 
„M-am bucurat de foarte multă dragoste din partea publicului constănţean. Am reprezentat pe unde am fost oraşul Constanţa“, spunea soprana.
 
S-a dedicat atât carierei de solistă de teatru, cât şi profesiei de dascăl, predând mulţi ani la Colegiul „Regina Maria“ şi la Facultatea de Canto, pe care, de altfel, a şi fondat-o. Iubeşte florile şi animalele şi îi place să privească răsăritul soarelui în fiecare dimineaţă. Mărturiseşte că a iubit oamenii, dar a avut de-a lungul vieţii atâtea dezamăgiri, încât şi-a pierdut încrederea.
 
Ca prim-solistă, soprana Aida Abagief a cântat în compania marilor interpreţi Ion Dacian, Dorin Teodorescu, Valentin Teodorian, Nicolae Herlea, Ludovic Spiess, Ion Buzea şi David Ohanesian.
 
În ediţia de mâine, în exclusivitate, cotidianul ZIUA de Constanţa va aduce un omagiu artistei şi va prezenta în premieră o galerie foto din colecţia artistei, precum şi aspecte inedite din viaţa şi cariera marii soprane.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii