Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vineri, la Teatrul „Oleg Danovski“ Dirijorul italian Davide Bottarelli şi pianistul Viniciu Moroianu vă aşteaptă la concert

ro

18 Jan, 2017 00:00 2802 Marime text
Melomanii constănţeni sunt aşteptaţi vineri, 20 ianuarie, de la ora 18.30, în sala Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“, la un concert simfonic deosebit, cu lucrări din creaţia compozitorului Ludwig van Beethoven, sub bagheta unui dirijor din ţara lui Verdi, Davide Bottarelli, avându-l ca solist pe pianistul Viniciu Moroianu.
 
În programul serii sunt incluse: Concertul pentru pian şi orchestră în Mi bemol major, „Imperialul“ şi Simfonia nr. 7 în La major, op. 92, de Ludwig van Beethoven.
 
Davide Bottarelli este laureatul ediţiei 2014 a Concursului Internaţional de Dirijat „Black Sea“, care se desfăşoară la Constanţa, în organizarea asociaţiei culturale „Thalassa Film & Music“ şi a Teatrului „Oleg Danovski“. Născut într-o familie de muzicieni, pianistul Viniciu Moroianu a absolvit în 1985 Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la clasa prof. Gabriel Amiraş. Mentori i-au fost, de-a lungul anilor, maeştri precum: Constantin BugeanuPascal Bentoiu şi Doru Popovici.
 
Viniciu Moroianu desfăşoară o bogată activitate artistică, susţinând numeroase recitaluri şi concerte camerale, în repertoriul său aflându-se şi lucrări în primă audiţie. Cariera sa pianistică, încununată cu premii naţionale şi internaţionale, este dublată de cea de pedagog, Viniciu Moroianu fiind profesor universitar la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.
 
Biletele pentru concertul simfonic de vineri pot fi achiziţionate la preţuri de 25, 30 şi 40 de lei, în funcţie de dispunerea locurilor în sală. Elevii şi studenţii, în grup organizat, vor plăti pe un tichet 15 lei, iar pensionarii, 20 de lei. 
 
Sursa foto: tnobconstanta.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii