Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu cine s-a „duelat“ firma controlată de fiul lui Dănuţ Moisoiu pentru a pune mâna pe un contract de la ABADL (documente)

ro

22 May, 2015 00:00 4738 Marime text
Societatea de Construcţii, Instalaţii şi Montaj (SCIM) SA câştiga, pe 8 noiembrie 2013, contractul de execuţie „Lucrări de reparaţie capitală dig de nord Costineşti“, contract în valoare de 1.105.722,39 de lei, atribuit de Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL). Doi agenţi economici depuseseră oferte financiare pentru acest contract: SCIM SA (1.105.722,39 de lei) şi Dobroport SA (1.135.209,29 de lei). Dat fiind faptul că preţul cel mai scăzut a fost criteriul de atribuire, contractul a fost adjudecat de SCIM. Durata de execuţie a lucrărilor a fost de cinci luni.

Potrivit procesului-verbal din 18 septembrie 2013, din comisia de evaluare a ofertelor depuse au făcut parte Stelică Hagi, preşedinte, Adela Mihalcea, Mirella Oancea, Chiraţa Tararache, Dan Dumitru Marin şi Cristinel Antonaru - membri şi Rodica Tistea şi Nicuşor Buzgaru - membri de rezervă. Aşa cum am menţionat şi în alte ediţii, ABADL nu a făcut publice, pe site-ul instituţiei, declaraţiile de avere şi de interese ale niciunuia dintre angajaţii săi.

În raportul procedurii din 25 octombrie 2013 se menţiona că Dobroport SA solicita, prin adresa nr. 1049/10.10.2013, înregistrată la ABADL cu nr. 20308/11.10.2013, prelungirea perioadei de prezentare a certificatului constatator privind îndeplinirea obligaţiilor de plată a impozitelor şi taxelor către bugetul de stat, emis de autorităţile competente în original până la data de 17 octombrie 2013. De asemenea, Dobroport SA depunea atunci o decizie din 16 septembrie 2013 de menţinere a valabilităţii eşalonării la plată a obligaţiilor fiscale, emisă de ANAF. „Până la data prezentului raport al procedurii, ofertantul Dobroport SA nu a transmis Certificat constatator privind îndeplinirea obligaţiilor de plată a impozitelor către bugetul de stat, emis de autorităţile competente în original, copie legalizată sau copie conform cu originalul, din care să reiasă că nu are datorii scadente în luna anterioară celei în care s-au depus ofertele. În urma analizei documentelor din ofertă şi a clarificărilor, comisia de evaluare a constatat că ofertantul nu îndeplineşte cerinţele privind situaţia personală, oferta sa este considerată neconformă şi va fi respinsă, în conformitate cu prevederile art. 79, alin. 1 din HG nr. 925/2006“, se arată în raportul procedurii.

SCIM SA, o societate cu lipici la banii publici

SCIM SA este o firmă cu notorietate în Constanţa, de numele acesteia fiind legat cel al lui Dănuţ Moisoiu, fost democrat-liberal, fost consilier în Consiliul Local Municipal Constanţa. Societatea a fost înfiinţată, aşa cum reiese din datele disponibile la Registrul Comerţului, în noiembrie 1992 şi are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a proiectelor utilitare pentru fluide“. Acţionari persoane fizice în SCIM SA sunt Antoniu George Beioglu şi Anastasiu Grigore Bogdan Moisoiu - fiul fostului consilier local Dănuţ Moisoiu -, dar există şi asociaţi listă, atât persoane fizice, cât şi persoane juridice. Administratori ai societăţii sunt Rodica Ciobotaru şi Marin Dobrea, în vreme ce funcţiile de directori sunt ocupate de Anastasiu Grigore Bogdan Moisoiu şi Antoniu George Beioglu. Preşedintele Consiliului de Administraţie al SCIM SA este un anume Cristian Pîndichi.

Ce contracte a mai prins firma câştigătoare

Dintre contractele anterioare pe care SCIM şi le-a adjudecat, amintim: în 2013, SCIM SA a prins un contract cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa, pentru executarea lucrărilor suplimentare la contractul privind reabilitarea şi extinderea unei clădiri din Zona Metropolitană Constanţa, localitatea Tuzla, în vederea utilizării acesteia drept centru de tineret, pentru suma de 27.714,87 de lei; în 2014, firma a câştigat contractul aferent proiectului „Construire Centru de Afaceri“ în Năvodari, cu o valoare de 18.487.893,21 de lei.
În acelaşi an, SCIM SA a câştigat un contract cu Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, pentru reparaţii, construcţii şi instalaţii gospodării de apă, în valoare de 319.797,5 lei.
Anul trecut, tot SCIM SA şi-a adjudecat şi contractul pentru „lucrări de amenajare a suprafeţelor de plajă aferente litoralului Mării Negre în anul 2014“, cu o valoare de 449.989,72 de lei.
 
La secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza anunţul de atribuire, raportul procedurii şi procesul-verbal aferente contractului atribuit de ABADL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii