Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrări de modernizare la Nicolae Bălcescu Dereaua din comună va fi reabilitată şi redată parcului central

ro

26 Mar, 2014 00:00 2305 Marime text
Lucrări finalizate cu succes la Nicolae Bălcescu. Consiliul Local s-a reunit deja în clădirea nouă a sălii de consiliu. Însă aleşii locali au purces la luat decizii importante pentru comunitate abia după ce noul sediu a fost sfinţit şi s-a ţinut o Sfeştanie. „Construcţia unei săli de şedinţe era necesară, reuniunile Consiliului Local trebuie să se ţină într-un spaţiu special amenajat, astfel că am găsit loc în spatele sediului Primăriei”, a spus Viorel Bălan, primarul comunei Nicolae Bălcescu.

De asemenea, gospodarul-şef al localităţii a spus că, într-una dintre întâlnirile avute în noul sediu al Consiliului Local, au dezbătut şi problema reabilitării, în cursul acestei veri, a căminului cultural din satul Dorobanţu, arondat comunei, dar şi a şcolii din aceeaşi localitate. „În prezent, suntem în plină desfăşurare de forţe pentru curăţenia de primăvară. Întreaga comună se igienizează, se văruiesc pomii, se fac toate cele necesare pentru a întâmpina sărbătoarea Paştelui aşa cum se cuvine”, a mai spus Viorel Bălan.

În altă ordine de idei, odată ce primăvara şi-a intrat în drepturi, au fost reluate şi lucrările, mai ample, de reabilitare a canalului colector care trece prin centrul localităţii. „Lucrarea este una de mai mare anvergură, de decolmatare a derelei, reabilitarea malurilor şi amenajarea cu dale de beton a cursului apei. Vor fi puse şi podeţe, iar în cel mai scurt timp acest pârâu va deveni parte importantă a viitorului parc central, unde vor fi montate şi băncuţe, corpuri de iluminat, vor fi amenajate locuri de joacă şi, sperăm noi, va deveni cel mai atractiv loc din comună”, a adăugat primarul din Nicolae Bălcescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii