Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou Consiliu de Administraţie la ACN De ce renunţă Pricewaterhouse Coopers la Daniel Georgescu

ro

17 Feb, 2014 00:00 3346 Marime text
Anunţam, în ediţia de week-end a cotidianului ZIUA de Constanţa, că într-o şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor a Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile (CNACN) este programată schimbarea Consiliului de Administraţie al ACN. Evenimentul va avea loc pe 19 martie, la sediul Ministerului Transporturilor, în Bucureşti.

Schimbarea Consiliului de Administraţie vine ca urmare a faptului că Pricewaterhouse Coopers, consultantul ACN, nu e mulţumit de modul în care CA-ul a administrat compania, fapt pentru care Planul de Administrare al acestuia a fost respins. Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul ACN, din acest CA fac parte, în prezent, Daniel Georgescu, directorul companiei şi consilier în Consiliul Local Municipal Constanţa, Aurelian Mircea Trifa, Cornel Panait, Ştefan Alexandru Frangulea, Mugur Popescu, Adrian Meteş Călin şi Mihai Darie, acesta din urmă preşedinte al CA-ului până la data de 11 decembrie 2013.

Menţionăm însă faptul că schimbarea Consiliului de Administraţie al ACN, consiliu din care face parte şi directorul general al companiei, nu presupune şi schimbarea din funcţie a acestuia din urmă. Georgescu a declarat, în această ordine de idei, că „n-are nicio legătură una cu alta”.
Amintim că la sfârşitul lunii octombrie a anului trecut, ministrul Transporturilor, liberala Ramona Mănescu, s-a aflat la Constanţa pentru a conduce o şedinţă de lucru ce avut ca temă activitatea desfăşurată de Regionala CFR, de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa şi de ACN. La finalul evenimentului, Mănescu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de activitatea economică a CNAPMC şi a ACN. Mai exact, oficialul a precizat că echipele de management ale celor două instituţii nu demonstraseră, până la momentul respectiv, că pot performa.
Pesemne că CA-ul ACN nu a performat nici până la momentul de faţă, de vreme ce PwC a decis înlocuirea sa. Potrivit unor surse, în prezent au loc discuţii asupra listei noilor membri ai Consiliului de Administraţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii