Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oaspeţi de seamă Marea maestră internaţională Elisabeta Polihroniade, pentru a doua oară la Cumpăna

ro

28 Mar, 2014 00:00 2907 Marime text
Week-end plin pentru comuna Cumpăna. O nouă competiţie pe calendarul evenimentelor care marchează sfârşitul de săptămână al cumpănenilor. Dacă de vineri până duminică Sala de sport „Elena Frîncu“ din localitate va fi plină de handbaliştii Turneului Naţional de Handbal Masculin, Juniori III, o altă competiţie sportivă îşi face loc pe agenda publică. Vorbim, mai precis, despre sportul minţii - şahul.

Astfel, sâmbătă şi duminică, incinta Casei de Cultură din Cumpăna se va umple de mici şahişti, care se vor întrece în îndemânare şi isteţime în cadrul Campionatului Naţional Şcolar de Şah „Elisabeta Polihroniade“ - echipe mixte, ediţia 2013 - 2014. Invitatul de onoare al evenimentului este chiar marea maestră internaţională Elisabeta Polihroniade, aflată pentru a doua oară la Cumpăna, dar vor fi prezenţi şi lideri ai Asociaţiei Judeţene de Şah, preşedintele Claudiu Iordache şi vicepreşedintele Andrei Furcă.
Competiţia de şah este organizată de Primăria şi Consiliul Local Cumpăna, reprezentate prin primar, economist Mariana Gâju, în parteneriat cu Asociaţia Clubul Sportiv „Elisabeta Polihroniade“, Ministerul Educaţiei Naţionale, Federaţia Română de Şah şi profesorii instructori de şah Georgeta şi Nicolae Alexandru Ercsei.

Astfel, sâmbătă, de la ora 9.00, se va disputa faza judeţeană pentru licee şi gimnazii, iar campionii se vor califica pentru faza naţională. Fiecare unitate de învăţământ poate participa cu câte o singură echipă mixtă, formată din 4 elevi titulari şi 2 rezerve. Turneul se va juca conform sistemului elveţian de 5 runde, în acord cu Legile Şahului FIDE. Timpul de joc va fi de 15 minute pentru fiecare jucător, iar perechile vor fi făcute cu ajutorul software-ului Swiss Manager.
Duminică, de la ora 10.00, tot la Casa de Cultură, se va desfăşura Concursul de Şah pentru copii până la vârsta de 14 ani, „Cupa Primăverii“. Competiţia este organizată de Primăria Cumpăna şi este omologată la Federaţia Română de Şah.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii