Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:56 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locul II în clasamentul mondial al tenisului, bursă Erasmus şi premii NASA Cine sunt tinerii care fac cinste Constanţei

ro

05 Jan, 2015 00:00 7021 Marime text
Au fost distinşi cu premii la concursurile organizate de NASA, au obţinut burse de studiu în străinătate şi au făcut performanţă în tenis. Sunt tineri celebri în toată lumea sau doar pe plan local. Ceea ce îi uneşte însă, indiferent de notorietate şi de domeniul în care au ales să exceleze, este pasiunea şi dorinţa de a fi numărul 1. Cine sunt, deci, tinerii care fac cinste Constanţei anului 2015? Cine sunt tinerii-carte de vizită pentru oraşul-port?

 Simona Halep


 Simona Halep, tânăra jucătoare de tenis originară din Constanţa, figurează astăzi printre cele mai bune tenismene ale lumii. În august 2014, Halep s-a poziţionat pe locul II în clasamentul WTA. Anul 2014 a fost, de asemenea, anul în care Simona Halep a învins-o pe americanca Serena Williams. În vârstă de 23 de ani, Halep a început să joace tenis la vârsta de 4 ani, antrenată de fratele său mai mare.

În prezent, Simona Halep ocupă locul 3 în clasamentul WTA. Anul trecut, ea a câştigat turneele de la Doha şi Bucureşti, a jucat în finala de la Madrid, la Roland Garros şi în Turneul Campioanelor. Tot în 2014, Simona Halep a jucat în semifinale la Wimbledon şi Indian Wells.

 

 Ilden Gemil


 Şi Ilden Gemil a ales drumul matematicii. În vârstă de 23 de ani, Ilden a absolvit Facultatea de Matematică a Universităţii „Ovidius”, fiind şef de promoţie. Este, de asemenea, absolventă a Liceului Teoretic „Ovidius” Constanţa.

În septembrie 2013, Ilden Gemil a aplicat pentru o bursă în vederea înscrierii la studiile de masterat. A obţinut, în cadrul Programului Erasmus Mundus o bursă susţinută financiar de Uniunea Europeană şi studiază, în fiecare dintre cele patru semestre, în altă ţară. Primul semestru l-a făcut în Italia, iar pe al doilea, în Germania. În prezent, tânăra constănţeancă studiază la Barcelona (Spania). Pasionată încă de când era mică de tainele matematicii, Ilden spune că vrea să-şi construiască o carieră în matematică, mai exact, în modelare matematică, dar în străinătate, nu în România.

 Premianţii NASA

 Ca şi la ediţiile precedente, în 2014, mai mulţi liceeni constănţeni au fost distinşi cu premii la prestigiosul concurs organizat de NASA. Este vorba despre echipe de elevi de la Colegiul Naţional „Mircea cel  Bătrân”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Liceul Internaţional de Informatică şi Liceul Teoretic „Ovidius”. A devenit deja o tradiţie ca liceenii din Constanţa să obţină premii NASA, 2014 fiind al 11-lea an consecutiv când s-a întâmplat acest lucru. La competiţia din 2014 au concurat peste 800 de elevi din toată lumea, juriul fiind format din reputaţi cercetători americani.

Aceştia sunt doar câţiva dintre tinerii care, prin studiul neîntrerupt, prin pasiunea şi dedicarea lor au făcut să-şi construiască un drum al excelenţei, al performanţei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii