Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu „presiune investiţională” şi oamenii săi la centru Mazăre nu reuşeşte să obţină avizele pentru PUZ-ul staţiunii Mamaia

ro

09 Apr, 2013 00:00 1978 Marime text
Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, s-a plâns, ieri, de faptul că nu reuşeşte să obţină toate avizele necesare pentru aprobarea noului Plan de Urbanism Zonal (PUZ) al staţiunii Mamaia. Şi asta în condiţiile în care ministerele şi instituţiile subordonate acestora sunt conduse, aşa cum se ştie, de oamenii USL. „Este foarte dificil pentru că a trece toate barierele birocratice în România este îngrozitor de greu, chiar dacă eşti la guvern, chiar dacă eşti primar. Există un imobilism îngrozitor”, s-a plâns şeful administraţiei publice locale constănţene.

„Am presiune investiţională”

„De exemplu, încă nu am reuşit să obţinem toate avizele necesare votării PUZ-ulului Mamaia, unde am presiune investiţională. Dacă nu pun mâna pe telefon să răcnesc la fiecare în parte, vreau să vă spun că nu se poate face nicio investiţie în România. La miniştri, da”, a explicat primarul Radu Mazăre. Declaraţia sa vine în contextul în care guvernarea este asigurată de USL şi, deci, el nu mai poate invoca aşa numitele piedici puse de o conducere democrat liberală.
Aşa cum atrăgeam atenţia într-o ediţie anterioară, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Constanţa are o serie de obiecţii pe marginea PUZ-ului staţiunii Mamaia. Actuan Murat, consilier în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură declara atunci că „în şedinţa Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice numărul 3 din ianuarie s-au făcut mai multe propuneri pentru modificări şi completări pe marginea PUZ-ului, propuneri care s-au trimis, spre avizate, la Ministerul Culturii”. Primarul Constanţei nu a precizat, ieri, care sunt instituţiile de unde nu reuşeşte încă să obţină avizele necesare şi nici care sunt miniştri la care, susţine el, „răcneşte”. Ministerul Culturii este condus de profesorul Daniel Barbu, specialist în istorie şi ştiinţe politice, numit în acest minister cu susţinerea PNL.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii