Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:47 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie cu emotii in fata sucevenilor

ro

18 Feb, 2010 03:58 941 Marime text

hcm.jpg#Constănţenii au reuşit să îşi asigure victoria abia în ultimele minute ale întâlnirii

Handbal Club Municipal Constanţa a reuşit să se impună în faţa formaţiei CSU Suceava, cu scorul de 36-31 (18-18), meci disputat în devansul etapei a XVII-a a Ligii Naţionale la handbal masculin

Favorită la victorie însă cu gândul mai mult la meciul din Liga Campionilor cu Pevafersa Valladolid, formaţia pregătită de Zoran Kurtes şi-a făcut singură viaţa grea contra unei echipe din care au lipsit nu mai puţin de opt titulari. Sucevenii au început mai bine partida şi s-au desprins repede la 2-0. HCM a revenit şi a preluat pentru prima dată conducerea în minutul 5, scor 3-2. Până la finalul primei părţi, jocul s-a desfăşurat sub semnul echilibrului. Ambele formaţii au mers cap la cap, scorul la pauză fiind egal, 18-18. Echilibrul de pe tabelă s-a menţinut şi în partea secundă, încercările constănţenilor de a se desprinde fiind sortite eşecului în faţa unei echipe hotărâte să scoată un rezultat bun pe terenul campioanei. Astfel, la jumătatea ultimului act scorul era în continuare egal, scor 26-26. Patru minute mai târziu constănţenii se desprind pentru prima oară în acest meci, după ce reuşesc trei goluri consecutive, ducând scorul de 30-27. CSU Suceava nu cedează şi se apropie din nou la un gol de HCM, reuşita fostului component al echipei de pe litoral, Bogdan Şoldănescu, ducând scorul de 32-31, cu cinci minute înainte de final. Aceasta a fost şi ultima zvâcnire a trupei lui Leonard Bibirig, pentru că experienţa şi valoarea trupei de pe litoral şi-a spus cuvântul în ultimele minute de joc. HCM-ul înscrie patru goluri consecutive şi stabileşte scorul final al întâlnirii, 36-31. Toma şi compania obţine astfel, un succes important în campionat, care îi menţine pe prima poziţie a clasamentului Ligii Naţionale, la patru puncte de principala urmăritoare în lupta pentru titlu, UCM Reşiţa, echipa lui Aihan Omer având însă un joc mai puţin disputat. Ieri s-au mai disputat şi ultimele două jocuri restante din etapa a XVII-a a Ligii Naţionale: Poli Timişoara - Steaua şi HC Odorhei - Rom Cri Braşov.

Urmează Valladolid

Dacă în meciul cu CSU Suceava, lipsa de experienţă a jucătorilor formaţiei moldovene a adus victoria HCM-ului în ultimele minute, în următoarea confruntare a dobrogenilor, programată sâmbătă, acest lucru nu va mai conta, pentru că echipa de pe litoral va întâlni una dintre forţele handbalului european, Pevafersa Valladolid, meci din etapa a opta a grupelor Ligii Campionilor. Deşi nu-şi pun mari speranţe la o victorie în Spania, rezultatul contează mai puţin pentru campioana României, deoarece echipa de pe litoral este aproape calificată în primele 16 formaţii ale continentului. Jocurile importante pentru echipa pregătită de Zoran Kurtes sunt ultimele două, cu PAOK Salonic şi Pick Szeged, HCM având nevoie de un singur punct pentru a merge în faza următoare a competiţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii