Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:12 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sirenele", rapuse de „tancurile" rusesti

ro

19 Feb, 2010 03:57 1112 Marime text
csv2004tomis_foto_cristian_tanase.jpgReturul întâlnirii din sferturile de finală ale Cupei CEV va avea loc joi, 25 februarie, la Ekaterinburg

Vicecampioana României, CS Volei 2004 Tomis a pierdut pe teren propriu în faţa formaţiei din Rusia, Uralochka Ekaterinburg, scor 1-3, în prima manşă din cadrul sferturilor de finală ale Cupei CEV. Rusoaicele s-au impus după o ora şi 22 de minute de joc efectiv.

Fosta deţinătoare a trofeului Ligii Campionilor şi a Cupei CEV, Uralochka Ekaterinburg s-a dovedit a fi o nucă prea tare pentru vicecampioana României, CS Volei 2004 Tomis. În ciuda eşecului, formaţia pregătită de Aleksandar Boskovic şi Constantin Alexe a fost în mai multe momente ale jocului peste puternica echipă din Rusia. Meciul disputat în faţa a aproximativ 1.000 de spectatori prezenţi miercuri seară la Sala Sporturilor a debutat conform aşteptărilor. Oaspetele, antrenate de unul dintre cei mai valoroşi antrenori ai lumii, Nikolai Karpol, s-au distanţat repede pe tabelă, însă constănţencele au revenit şi au egalat chiar pe finalul setului inaugural, anulând o minge de set rusoaicelor. Din păcate, două greşeli neforţate ale Tomisului au oferit primul set echipei din Rusia, scor 24-26. Gavrilescu şi compania încep mult mai hotărâte al doilea parţial astfel că la primul time-out tehnic conduceau cu 8-4. Elevele lui Aleksandar Boskovic nu au reuşit însă să menţină avantajul după acest moment de odihnă iar Uralochka a revenit în joc şi a preluat repede conducerea, scor 11-12. Echilibrul de pe tabelă s-a menţinut din nou până spre finalul actului secund, însă, la fel ca în setul precedent, constănţencele cedează şi parţialul al doilea în prelungiri, scor 25-27. Rusoaicele lasă garda jos în setul 3, lucru de care profită din plin formaţia constănţeană, adjudecându-şi primul act din această partidă în numai 15 minute de joc, scor 25-11. Oboseala din tabăra Tomisului îşi spune cuvântul în setul 4. Echipa din Ekaterinburg a trecut la cârma jocului încă din debutul actului şi îşi menţine un avantaj liniştitor până la final, în ciuda încercărilor constănţencelor de a reveni în joc. Astfel, oaspetele îşi adjudecă parţialul (21-25) şi inclusiv meciul cu scorul de 1-3, pornind cu prima şansă de calificare în Final Four-ul competiţiei europene înainte de manşa secundă. Pentru CS Volei 2004 Tomis Constanţa a evoluat următorul sextet: Simanic - Barun, Claudia Gavrilescu (căpitan), Plchotova, Mira Topic, Konecna şi Vujovic - libero. Au mai fost folosite pe parcursul partidei: Vâlcu, Bobi, Prisecaru şi Pristavu. De cealaltă parte, tehnicianul rusoaicelor, Nikolai Karpol a folosit următoarea formulă de bază: Sheshenina (căpitan) - Estes-Artamonova, Strashimira Filipova, Beloborodova, Rusakova, Matiasovska şi Pasynkova - libero. Au mai jucat: Salina şi Chervova. Manşa retur a acestei întâlniri este programată pentru joi, 25 februarie, în Palatul Sporturilor din Ekaterinburg (5.000 de locuri).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii