Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:17 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sirenele" defileaza in cupele europene

ro

15 Jan, 2010 02:50 1373 Marime text
csvtomis.jpgFormaţia de la malul mării nu a cedat niciun set în întâlnirile de până acum din a doua competiţie ca valoare din Europa

CS Volei 2004 Tomis Constanţa a reuşit calificarea în sferturile de finală ale Cupei CEV, după ce s-a impus fără probleme şi în meciul retur de la Constanţa contra vicecampioanei Poloniei, PTPS Pila.

Întăririle din vară au dat randamentul scontat pentru formaţia constănţeană, care este în continuare în lupta pentru titlul de campioană în întrecerea internă dar şi pentru calificarea în Final Four-ul Cupei CEV, chiar la debutul în cupele europene. De menţionat este că în această campanie europeană, CS Volei 2004 Tomis nu a cedat nici un set, indiferent de adversarul pe care l-a avut în faţă. Astfel, după un dublu 3-0 administrat echipei din Cipru, AEL Limassol, în şaisprezecimile competiţiei, trupa lui Aleksandar Boskovic a defilat şi în optimi cu vicecampioana Poloniei. După un 3-0 sec, terenul polonezelor, „sirenele" au reuşit să câştige şi meciul de la Constanţa cu acelaşi scor şi astfel să acceadă între primele opt formaţii ale competiţiei. Pila a reuşit să pornească bine în meci şi la primul time-out, conduceau cu scorul de 8-3. Tomitanele nu s-au speriat, au preluat imediat iniţiativa şi în cele din urmă au egalat preluând conducerea, 11-10. A urmat un forcing al gazdelor care s-au desprins şi au închis primul set la 25-19 reuşind astfel şi calificarea în faza următoare a competiţiei. Următoarele două seturi au însemnat o lecţie de volei predată polonezelor de fetele antrenate de Alexander Boskovic. Tomis le-a umilit pe adversare în setul secund, vicecampioana Poloniei reuşind să smulgă cu greu 10 puncte gazdelor iar în al treilea parţial a continuat dezastrul pentru poloneze. Tomisul a reuşit să rămână la cârma jocului impunându-se la final cu 25 - 17. Tehnicianul formaţiei de pe litoral a folosit următorul sextet: Simanic - Barun, Gavrilescu (căpitan), Plchotova, Topic, Konecna şi Vujovic - libero. Au mai jucat pe parcursul meciului Cazacu şi Vâlcu. Pentru poloneze au evoluat: Matyjaszek - Kosmatka (căpitan), Wojtowicz, Kucharska, Kaczorowska, Konieczna şi Maj - libero. Au mai jucat Tokarska, Kasprow şi Krawulska. Adversara Tomisului din următoarea fază a competiţiei s-a decis în cursul serii de ieri, după încheierea ediţiei, când a fost programat returul dublei dintre Dauphines Charleroi din Belgia şi NTMK Ekateringurg din Rusia. Rusoaicele sunt principalele favorite la calificarea în sferturi după ce în partida tur au reuşit să se impună pe terenul belgiencelor cu scorul de 3-1. Tot în optimile de finală ale Cupei CEV, Dinamo Bucureşti a cedat surprinzător în returul cu Schweriner SC (Germania), fiind învinsă cu scorul de 0-3 (23-25, 22-25, 22-25), după ce în tur câştigase cu scorul de 3-1. Tot aseară, Unic Piatra Neamţ a disputat, pe teren propriu, returul întâlnirii cu Schaffhausen (Elveţia), din şaisprezecimile Cupei Challenge.

În prima manşă, eleveţiencele au câştigat cu 3-1.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii