Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săgeata revine în fotoliul de lider

ro

11 Oct, 2010 02:11 2104 Marime text
sageata.jpgElevii lui Aurel Şunda au profitat din plin de paşii greşiţi făcuţi de Concordia şi Ceahlăul în această etapă

Săgeata Năvodari şi-a trecut în cont cea de-a şasea victorie din acest sezon, după ce a învins Delta Tulcea, cu scorul de 3-0 (2-0), sâmbătă, într-un meci contând pentru etapa a VII-a din Liga a II-a.

Pe o vreme ploioasă, ocupantele locurilor 3 şi 4 în clasamentul Seriei I din Liga a II-a s-au întâlnit pe Stadionul Orăşenesc din Năvodari într-una dintre cele mai interesante confruntări ale rundei a şaptea. Elevii lui Aurel Şunda au început în forţă partida, instalându-se încă din debut la cârma jocului. În acest sens, rezultatele nu au întârziat să apară. Astfel, după doar nouă minute, Săgeata trecea în avantaj pe tabelă, Boroştean înscriind cu un şut din interiorul careului, după o centrare a lui Jianu. Năvodărenii continuă ofensiva la poarta lui Iulian Olteanu, Jianu trimiţând peste poartă după un şut din afara careului. Delta înregistrează prima ocazie importantă la poarta gazdelor în minutul 24, când şutul de la 35 de metri al lui Daniel Florea trece puţin pe lângă vinclu. Două minute mai târziu, Săgeata îşi majorează avantajul. Centrarea lui Alexandru Vlad îl găseşte în careu pe Jianu, şutul acestuia este respins în faţă de portarul tulcean, iar Sorin Chiţu înscrie din apropiere. Până la finalul reprizei, Jianu mai ratează o ocazie importantă în minutul 39, atacantul celor de la Săgeata nimerind bara după un şut din opt metri. Dominarea elevilor lui Aurel Şunda continuă şi după pauză, Boroştean şi Chiţu irosind câteva ocazii bune de a înscrie în primele 20 de minute ale mitanului secund. Oaspeţii ies la atac în căutarea golului care i-ar fi readus în joc, însă nu reuşesc să treacă de apărarea bine organizată a formaţiei năvodărene. Săgeata profită de spaţiile largi din defensiva Deltei, reuşind să mai înscrie o dată chiar în prelungirile meciului. Intrat de doar câteva minute în teren, Valentin Alexandru împinge balonul în poartă după un lob al lui Boroştean peste Iulian Olteanu şi stabileşte scorul final. Săgeata reuşeşte astfel o nouă victorie categorică pe teren propriu şi urcă din nou pe prima poziţie, la un punct distanţă de principalele urmăritoare, Ceahlăul şi Concordia Chiajna. „O partidă câştigată meritat. Ne-a fost puţin teamă de Delta, după ce ne-au mai bătut anul acesta într-un amical şi în Cupa României. Din fericire, am reuşit să facem un joc bun, iar rezultatul final reflectă ceea ce s-a întâmplat în teren. Încă nu este timpul să vorbim de promovare. Campionatul este lung şi, aşa cum două victorii consecutive te pot propulsa în vârful clasamentului, la fel şi două eşecuri legate te pot duce la subsolul ierarhiei", a declarat după meci antrenorul liderului Seriei I, Aurel Şunda.

Farul, prima victorie în deplasare

Neînvinsă de trei etape, FC Farul a reuşit să lege şi al patrulea rezultat pozitiv, reuşind prima victorie din deplasare, în faţa penultimei clasate, CF Brăila, scor 1-0. Singurul gol a fost înscris în minutul 40 de Câmpeanu. Scorul etapei s-a înregistrat la Galaţi, unde echipa locală Dunărea a învins cu 4-0 pe Viitorul Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Darie 11 Oct, 2010 09:40 Bravo Navodari Hai Sageata !