Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răuţă şi Scărlătescu au adus victoria Farului

ro

01 Nov, 2010 00:00 1220 Marime text
farul.jpgPortarul a apărat o lovitură de pedeapsă şi a intervenit decisiv la alte două ocazii periculoase ale Gloriei Buzău

FC Farul a câştigat la limită, scor 1-0, meciul susţinut sâmbătă, pe teren propriu, în compania formaţiei Gloria Buzău, partidă contând pentru etapa a X-a a Ligii a II-a.

După ce eşecul de la Năvodari i-a trimis foarte aproape de zona retrogradării, elevii lui Ioan Sdrobiş erau obligaţi să obţină rezultat pozitiv sâmbătă, în confruntarea cu Gloria Buzău, pentru a nu se afunda şi mai mult în subsolul clasamentului Seriei I. Venită cu un moral bun la Constanţa, după o victorie cu FC Snagov şi cu cele şase puncte primite înapoi de la FIFA, Gloria Buzău s-a instalat la cârma jocului încă din debut şi a dominat cea mai mare parte a partidei. Din fericire pentru Farul, înlocuitorul lui Zdrâncă între buturi, Alexandru Răuţă, a prins o zi foarte bună şi a blocat toate mingile venite spre poarta sa. Mai întâi, în minutul 14, reţine fără probleme o lovitură cu capul al lui Smedescu, pentru ca în minutul 35 să respingă două mingi trimise periculos de Mădălin Puşcă (şut de la 25 de metri) şi de Ungureanu (lovitură de cap din faţa porţii). După pauză, trupa lui Ioan Sdrobiş iese la atac şi are prima ocazie periculoasă a meciului în minutul 60, când lovitura de cap a lui Ion Barbu a fost respinsă de portarul Budur. Apoi, trei minute mai târziu, Hurdubei trimite puţin peste poartă. Câteva minute mai târziu, arbitrul Illyes dictează penalty la faultul în careu al lui Vajou asupra lui Smedescu. Alexandru Răuţă îi salvează pe "marinari" şi apără lovitura executată de Dănuţ Prodan. Buzoienii rămân apoi în zece oameni, după ce Mădălin Puşcă este eliminat de arbitru, după două cartonaşe galbene primite în doar două minute. Lovitura de teatru vine în minutul 72. Liviu Ştefan centrează de pe partea stângă, iar Scărlătescu înscrie cu latul din faţa porţii, aducând astfel o victorie norocoasă Farului, care, în urma acestui rezultat, urcă pe poziţia a 8-a în clasament, cu 13 puncte.

Victorie "dedicată" autorităţilor locale

"Ştiam că o sa fie un meci greu. De fapt, pentru noi, toate partidele sunt grele şi fără şansăeste dificil să ne impunem.Am avut puţine ocazii şi cu noroc am câştigat. Aş vrea să-l remarc în primul rând pe Alexandru Răuţă care s-a achitat foarte bine de sarcini. Este un lucru îmbucurător pentru noi, pentru este crescut aici, la club, şi este jucător de perspectivă", a declarat după meci Gheorghe Butoiu, antrenorul secund al formaţiei constănţene. În schimb, tehnicianul Ioan Sdrobiş a lansat un atac dur la adresa primarului, preşedintelui Consiliului Judeţean şi directorului DJST Constanţa. "Astăzi, vreau să dedic victoria asta, atât de muncită de băieţii aceştia minunaţi, «tovarăşului» Nicuşor Constantinescu, «tovarăşei» Elena Frâncu şi «tovarăşului» Radu Mazăre. Ioan Sdrobiş le mulţumeşte pentru tot efortul pe care-l fac pentru echipa asta", a declarat antrenorul Farului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii