Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:05 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Puştii Academiei au câştigat Cupa Stelelor Estului

ro

23 Aug, 2010 01:00 1564 Marime text
academiahagi.jpgFormaţia pregătită de Leo Grozavu şi Doru Carali şi-a luat revanşa în faţa sârbilor de la Partizan, după eşecul din faza grupelor

Campioană naţională sezonul trecut la categoria sub 15 ani, echipa Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi a câştigat sâmbătă Cupa Stelelor Estului, după ce a învins în finală pe Partizan Belgrad.

Puştii lui Leo Grozavu şi Doru Caraliu au câştigat sâmbătă seară prima ediţie a Cupei Stelelor Estului, competiţie organizată de Academia Gheorghe Hagi, la Constanţa. Aceştia au trecut în ultimul act al întrecerii de sârbii de la Partizan Belgrad, cu scorul de 1-0. Unicul gol al partidei a fost înscris de Tîrnovan, în minutul 14, cu un şut din interiorul careului. De precizat că, după pauză, portarul constănţenilor, Florin Logofătu, a făcut minuni între buturi, reuşind să păstreze avantajul minim pentru echipa sa prin câteva intervenţii salvatoare. Puştii Academiei şi-au luat astfel o binemeritată revanşă în faţa formaţiei din Serbia, după ce în primul meci din faza grupelor Partizan a învins cu scorul de 4-1, singurul gol al constănţenilor fiind înscris de Hodorogea. De altfel, aceasta a fost şi singura înfrângere a formaţiei de pe litoral în acest turneu. Au urmat două victorii (2-0 cu Dinamo Moscova şi 3-0 cu Levski Sofia) şi un rezultat de egalitate în semifinale (0-0 cu Legia Varşovia, 5-3 după loviturile de departajare). Echipa câştigătoare a fost alcătuită din Logofătu, Babu, Hodorogea, Bălaşa, Mureşan, Ciurea, Sbârcea, Gogan, Ghenciu, Ivan, Boitoş, Târnovan, Vasile, Vieru, Taciuc, Tuzes, Ichim, Vînă, Mihai. Tot sâmbătă a avut loc şi finala pentru locurile 3-4. Medaliata cu bronz a ediţiei inaugurale a Cupei Stelelor Estului este formaţia poloneză, Legia Varşovia, care a trecut cu scorul de 2-1 de turcii de la Galatasaray Istanbul. Pentru învingători au marcat Chmielewski, în minutul 43 şi Wilmowski, în minutul 60, în timp ce golul de onoare al lui Galatasaray a fost marcat de Berk Yilmaz, în minutul 65. Au evoluat echipele: Legia Varşovia (antrenor Robert Lewandowski): Smilowski - Kucharski, Wilmowski, Dziewicki, Parobczyk, Stolarz, Jagiello, Kaminski, Chmielewski, Piwowarczyk, Waszkiewicz; Galatasaray (antrenori: Metin Cekicler, Birkan Bozkurt): Arda - Mahir, Mert Yildiz, Berk Yildiz, Kartal, Orhan, Irez, Eryilmaz, Balaban, Akcal, Ustun.

Bălaşa, cel mai bun fundaş al turneului

La finalul celor două partide, Gheorghe Hagi a oferit premiile speciale ale competiţiei. Astfel, jucătorul celor de la Partizan Belgrad, Marko Jovicic a fost desemnat cel mai bun portar al turneului, Milan Jokic a primit trofeul pentru cel mai bun jucător al competiţiei, iar Yldiz Berk de la Galatasaray a fost desemnat golgheterul Cupei Stelelor Estului. Echipa Academiei a dat cel mai bun fundaş, Mihai Bălaşa primind premiul din mâinile Regelui.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii