Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:00 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pas urias spre optimile Ligii Campionilor

ro

22 Feb, 2010 03:03 678 Marime text
hcm.jpgCampioana României mai are nevoie de un singur punct în ultimele două jocuri pentru a fi matematic calificată în faza superioară a competiţiei europene

Handbal Club Municipal a reuşit să smulgă un punct pe terenul spaniolilor de la Pevafersa Valladolid, scor 26-26, într-un meci din etapa a VIII-a a grupelor Ligii Campionilor.

Cu gândul la meciurile decisive cu PAOK şi Pick Szeged, constănţenii au un început slab de meci cu multe greşeli individuale, lucru taxat imediat de gazde, care se distanţează la patru goluri în minutul 7, scor 5-1. Urmează însă o perioadă bună pentru trupa lui Zoran Kurtes, care, în minutul 20, reuşeşte să egaleze scor 10-10. Constănţenii nu reuşesc însă să se menţină în coasta ibericilor, care până la finalul primei părţi reuşesc să îşi creeze un avantaj liniştitor pe tabelă, scorul arătând la pauză 15-11 în favoarea gazdelor. Ambiţia campioanei României de a obţine primul rezultat pozitiv în faţa spaniolilor după cinci înfrângeri s-a arătat în partea secundă. Acest lucru s-a văzut şi pe tabelă, constănţenii izbutind, după doar nouă minute de la reluare, să anuleze avantajul de patru goluri al ibericilor şi să preia conducerea, scor 18-16. HCM a continuat să se menţină în avantaj până în minutul 43, pentru că până la jumătatea actului secund echipa din Valladolid înscrie patru goluri consecutive şi se desprinde din nou la trei goluri (scor 23-20, minutul 45). Ambele echipe au mai avut căderi în joc, dar evoluţia bună a lui Daniel Mureşan a ţinut-o pe HCM aproape de puternica echipă iberică (scor 23-22, minutul 51). Cu cinci minute înaintea finalului, tabela arăta egalitatea, 24-24, adusă de Băiceanu, după care Toma de pe aceeaşi linie a pivotului a marcat pentru 24-25. Vedeta celor de la Pevafersa, Tvedten, a egalat după o lovitură de la 7 metri, cu mai puţin de două minute înainte de final. Spaniolii trec din nou în avantaj şi se părea că vor reuşi un nou succes în faţa HCM-ului după ce Toma ratează dintr-o situaţie favorabilă, cu câteva zeci de secunde până la final. Elevii Juan Pastor nu reuşesc să-şi conserve avantajul minim de pe tabelă şi pierd mingea. Schuch egalează în ultima secundă de joc şi HCM mai face un pas uriaş spre calificarea în optimile Ligii Campionilor, performanţă unică pentru handbalul românesc la nivel de cluburi. Marcatorii formaţiei constănţene au fost Toma (8 goluri), Mureşan (6), Băiceanu, Schuch (câte 3), Adzic, Nicolae, Csepreghi (câte 2), în timp ce de la Valladolid s-a remarcat extrema stângă Harvard Tvedten, cu 10 reuşite. Tot sâmbătă, ruşii de la Chekhovskie Medvedi au învins pe teren propriu echipa ungară Pick Szeged, scor 39-30. După opt etape jucate în grupa I, lider este Montpellier HC, cu 14 puncte, urmată de Chekhovskie Medvedi, cu 12, Pevafersa, cu 10, HCM Constanţa, cu 7 (3 victorii, o remiză şi 4 înfrângeri), Pick Szeged, cu 3 şi PAOK Salonic, cu 2 puncte. HCM Constanţa va juca următoarea partidă pe teren propriu, în 27 februarie, cu PAOK Salonic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii