Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:29 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palaz cere masuri dure impotriva huliganilor din stadioane

ro

20 Feb, 2010 03:12 1181 Marime text
cap_3.jpgGruparea Mobilă de Jandarmi Constanţa a organizat o întrunire la care au participat reprezentanţii structurilor sportive din judeţ şi prefectul judeţului, Claudiu Palaz, subiectul principal al dezbaterilor fiind Legea 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive.

Cu acest prilej, prefectul a declarat că orice acte de violenţă ale suporterilor în cadrul unui eveniment sportiv trebuie pedepsite aspru. „Prea multă importanţă li se dă acestor aşa-zişi suporteri. Cei care au un comportament violent la meciuri nu se pot numi suporteri. Aceştia sunt huligani. Nu voi tolera un astfel de comportament la un eveniment sportiv şi susţin intervenţia în forţă a jandarmilor pentru a restabili ordinea", a spus prefectul judeţului Constanţa. Reprezentantul Guvernului a mai adăugat că persoanele care se ocupă cu organizarea evenimentelor cu caracter sportiv trebuie să înăsprească filtrul de la intrarea în sală sau stadion înainte de disputarea unui meci. „Una dintre problemele care duc la incidente pe stadioane este controlul corporal de la intrare. Firma de pază care se ocupă cu acest lucru trebuie să-şi facă datoria pentru ca huliganii să nu mai pătrundă pe stadion cu fel şi fel de obiecte. De asemenea, organizatorii evenimentelor sportive trebuie ca înainte de meci să controleze tribunele în cazul în care petardele, fumigenele sau alte obiecte au fost ascunse", a mai spus Palaz. În acest sens, stewarzii ar putea participa la un program de instruire pentru controlul corporal la intrarea în sălile unde se desfăşoară activităţi sportive sau pe stadioane. Deşi au fost invitaţi, niciun reprezentant al suporterilor nu a fost prezent la şedinţa de ieri, majoritatea acestora fiind plecaţi la Valladolid pentru a susţine echipa de handbal HCM Constanţa.

Procuror şi reprezentant al Prefecturii, prezenţi la meciurile cu risc

Legea 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei în cadrul evenimentelor sportive prevede şi prezenţa în arena sportivă a prefectului sau a reprezentantului acestuia, precum şi a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria în a cărei circumscripţie se află arena sportivă. Astfel, prefectul poate aproba într-un timp cât mai scurt intervenţia în forţă pentru restabilirea ordinii publice. Aprobarea nu este necesară decât în cazul în care asupra forţelor de ordine sau altor persoane se exercită violenţe care pun în pericol viaţa, integritatea corporală sau sănătatea acestora.

Jandarmi călare prin Constanţa

De asemenea, Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanţa intenţionează să achiziţioneze de la Herghelia din Mangalia aproximativ 10 - 12 cai, jandarmii urmând astfel să acţioneze şi călare în cazul unor conflicte la acţiunile sportive din judeţ sau pentru a menţine liniştea şi ordinea publică în municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia. Comandantul Grupării de Jandarmi Mobilă, colonelul Costică Cojoc, a declarat că acest lucru este însă la stadiul de proiect, urmând ca în funcţie de fonduri, se va pune sau nu în aplicare în perioada următoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii