Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi discuţii pentru salvarea clubului Farul

ro

19 Aug, 2010 00:00 1466 Marime text
farul.jpgSoarta grupării de pe litoral va fi decisă însă de Comisia de Disciplină din cadrul FRF, care va stabili dacă echipa constănţeană va fi înscrisă în noul sezon

Cu mai puţin de două săptămâni înainte de reluarea sezonului din Liga a II-a, conducerea FC Farul face eforturi să înscrie formaţia constănţeană în campionat. 

După negocierile eşuate cu autorităţile locale pentru salvarea grupării constănţene, patronii Farului, Giani Nedelcu şi Marian Constantinov, s-au întâlnit, marţi seară, cu persoane care doresc să se implice la clubul fanion al judeţului, potrivit site-ului sport365.ro. Astfel, Nedelcu, Constantinov şi avocatul Cosmin Mihăilescu, pe de o parte, şi Dumitru Manole, fost consilier judeţean, Gheorghe Ciurea, membru în Comitetul Director al clubului şi Ştefan Mihu, preşedintele Corpului Experţilor Contabili Autorizaţi din România, filiala Constanţa, pe de altă parte, au încercat să găsească soluţii pentru readucerea pe linia de plutire a clubului. Conform aceleiaşi surse, cele două tabere au ajuns la un acord de principiu în ceea ce priveşte o viitoare colaborare pentru salvarea clubului Farul. În cazul în care se vor înţelege, actualul patronat va deţine 51 de procente din noua societate care va finanţa clubul, iar Dumitru Manole va ocupa funcţia de preşedinte al Comitetului Director. De asemenea, orice hotărâre se va lua cu minim 75% din voturi. Astfel, Manole va reveni în funcţia pe care a mai ocupat-o în urmă cu un an, când a preluat funcţia de preşedinte al grupării de pe litoral, după retragerea lui Gheorghe Bosânceanu. Cu toate acestea, timpul scurt rămas până la debutul noului sezon al Ligii a II-a face aproape imposibilă încercarea conducerii de a aduce un nou antrenor, dar şi să formeze un nou lot de jucători, după ce Farul i-a pierdut pe toţi în această vară. În acest sens, patronii Farului ar urma să reia negocierile cu antrenorul Petre Grigoraş pentru a reveni pe banca tehnică a echipei. De asemenea, Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal va lua în discuţie situaţia grupării constănţene, clubul urmând să prezinte, prin actele contabile ale societăţilor care ar urma să susţină financiar echipa în noul sezon, reeşalonările la plata datoriilor, dar şi un plan de redresare a clubului. În cazul în care se va face dovada bugetului cu care să se achite datoriile, formaţiei constănţene îi va fi aprobată înscrierea în competiţie. În situaţia Farului se mai află şi alte cinci divizionare secunde: Poli Iaşi, Internaţional Curtea de Argeş, UTA, Arieşul Turda şi FC Baia Mare. Primul meci din campionat al constănţenilor este programat la sfârşitul săptămânii viitoare, urmând să joace la Ovidiu, contra nou-promovatei FC Viitorul. De asemenea, marţi, este programată şi partida din faza a patra a Cupei României, de pe terenul formaţiei ACS Berceni. După închiderea ediţiei, Comisia de disciplină a decis ca Farul să fie dezafiliată. Motivul pentru care s-a luat această hotărîre a fost neplata jucătorilor. Farul poate înainta un recurs în următoarele trei zile împotriva acestei decizii. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii