Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Naţionala lui Hagi Peste 20 de jucători ai Academiei, la loturile naţionale

ro

09 Mar, 2011 02:14 2662 Marime text
academia.jpgLa nici doi ani de la înfiinţare, Academia de Fotbal Gheorghe Hagi s-a transformat într-un timp extrem de scurt într-o veritabilă „mină de aur" pentru loturile naţionale de juniori şi de tineret ale României

Înfiinţată în vara anului 2009 cu scopul de a pregăti jucătorii tineri pentru performanţă la cel mai înalt nivel, Academia patronată de „rege" este unul dintre principalii furnizori de jucători la echipele naţionale.

Chiar în această perioadă, nu mai puţin de 23 de jucători ai Academiei Hagi alimentează loturile naţionale. Din această cauză, două partide ale juniorilor republicani de la FC Viitorul (etapele 13 şi 14) au fost reprogramate, 16 jucători urmând să se prezinte în această lună la loturile naţionale U19, U18, U17 şi U16, potrivit site-ului oficial al grupării constănţene.

Cei mai puţini jucători de la Academia Hagi sunt la naţionala U15 a României (născuţi în 1996), selecţionerul Lucian Marinof convocând doar trei jucători ai formaţiei constănţene (Ionuţ Borcoi, Cosmin Gavrilă, Andrei Luduşan). Micii „tricolori" se vor pregăti pentru campania de calificare la Campionatul European, care va demara în toamna anului 2012. De asemenea, cinci componenţi ai Academiei vor fi prezenţi în această lună la echipa naţională Under 16 a României (jucători născuţi în 1995) pentru două meciuri de verificare programate pe 15 şi 17 martie, în deplasare, contra Germaniei. Aceştia sunt Alexandru Taciuc, Ionuţ Vână, Alexandru Târnovan, Mihai Bălaşa şi Robert Hodorogea, cei cinci prezentându-se de luni, la Mogoşoaia, la reunirea lotului. România U16 se pregăteşte pentru primul tur preliminar al Campionatului European. Jucătorii noştri fac parte din grupa a 2-a preliminară şi vor juca pe 24, 26 şi 29 octombrie 2011 în mini-turneul ce va fi găzduit de Portugalia, „tricolorii" având nevoie de o clasare pe primele două locuri pentru accederea în Turul de Elită.

Alţi cinci jucători ai Academiei Hagi au fost convocaţi de selecţionerul Ovidiu Stângă la lotul naţional Under 18 pentru cele două teste pe care România U18 le va susţine contra echipei similare a Israelului. Aceştia sunt Alexandru Buzbuchi, Florin Nazâru, Cristian Gavra, Marco Muscă şi Constantin Cotean. Cele două meciuri se vor disputa pe 21 şi 23 martie, în Israel. România U18 se pregăteşte pentru primul tur preliminar al Campionatului European. Jucătorii lui Ovidiu Stângă fac parte din grupa a 3-a preliminară, alături de Italia, Azerbaidjan şi Suedia. Primele două clasate vor obţine calificarea la Turul de Elită.

De asemenea, antrenorul lotului naţional Under 17, Adrian Văsâi, se va baza pe serviciile a şase componenţi ai Academiei (George Şerban, Ionuţ Puţanu, Bogdan Mitache, Bogdan Ţâru, Gabriel Iancu, Daniel Păiuş) pentru meciurile din Turul de Elită al Campionatului European, întâlniri programate în perioada 24-29 martie.

Totodată, alţi trei tineri jucători, componenţi ai divizionarei secunde FC Viitorul (Alin Cârstocea, Romario Benzar şi Radu Cureteu) sunt prezenţe constante în lotul naţional U19, naţionala pregătită de Lucian Burchel urmând să participe la turneul final al Campionatului European din România, programat în perioada 20 iulie - 1 august 2011.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii