Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii" joaca pentru apararea blazonului

ro

12 May, 2010 03:17 1226 Marime text
cap_10.jpgCu şase etape înainte de final, Farul ocupă locul 8, cu 43 de puncte

FC Farul joacă astăzi, la Constanţa, partida din etapa a XXIX-a a Ligii a II-a, Seria I, contra formaţiei Dunărea Galaţi, echipă aflată în hora retrogradării.

După victoria obţinută runda trecută pe terenul celor de la FCM Bacău, scor 4-2, acesta fiind doar al treilea succes în acest retur, „marinarii" speră să obţină încă trei puncte astăzi, când vor primi vizita unei formaţii care se zbate să se salveze de la retrogradare, Dunărea Galaţi. Deşi nu au mai primit salariile de mai bine de trei luni şi fără speranţa că-i vor mai primi în viitorul apropiat, elevii lui Dennis Şerban şi Gheorghe Butoiu mai joacă meciurile rămase până la finalul acestui sezon pentru a nu se face de râs. „Trebuie să ne respectăm blazonul până la final", declara directorul tehnic al formaţiei de pe litoral, Dennis Şerban. În restul de cinci etape de până la finalul campionatului, Farul va evolua după următorul program: cu Delta Tulcea (în deplasare), sâmbătă, 15 mai; cu CSM Râmnicu Sărat (acasă); cu Tricolorul Breaza (deplasare); cu Steaua II (acasă); cu Gloria Buzău (deplasare), în vreme ce restanţa cu Dinamo II, de la Constanta, se joacă pe 19 mai, de la ora 16.00. Deşi nu mai are nicio şansă să promoveze în primul eşalon, dar nici nu este în pericol să retrogradeze, gruparea de pe litoral nu îşi poate face încă planuri pentru un nou sezon în Liga a II-a. Situaţia clubului „fanion" al judeţului este una extrem de delicată, mai ales din punct de vedere financiar, chiar patronatul recunoscând acest lucru, după Adunarea Generală a Acţionarilor care a avut loc luni. În aceste condiţii, jucătorii au ajuns la limita răbdării şi, în scurt timp, majoritatea componenţilor de bază a echipei constănţene ar putea să-şi depună memorii la Federaţia Română de Fotbal pentru a deveni liberi. „Situaţia este la limită. Nu mai putem răbda. Noi am înţeles situaţia clubului, dar am ajuns la capătul răbdării, nu ne mai putem gândi decât la problemele noastre", a declarat Vasile Păcuraru.

Cristina Dorcioman şi Irina Mârţ, la Farul - Dunărea

Partida FC Farul - Dunărea Galaţi, care se va juca de la ora 18.00, va fi arbitrată de Cristina Dorcioman (Câmpulung Muscel). Asistenţii său sunt Irina Mârţ şi Vlad Bârleanu (ambii din Bucureşti), iar ca rezervă va oficia Victor Chiriazic (Tulcea). Observatori sunt Corneliu Groza (Iaşi) şi Ioan Mandoca (Braşov). Celelalte partide ale rundei cu numărul 29 sunt: Petrolul Ploieşti - Tricolorul Breaza, FC Snagov - CSM Râmnicu Sărat, Concordia Chiajna - Gloria Buzău, Dunărea Giurgiu - Săgeata Stejaru, FC Botoşani - FCM Bacău. Partida dintre Sportul şi Delta Tulcea s-a jucat ieri, în timp ce meciul Victoria Brăneşti - Steaua II Bucureşti a fost amânat pentru miercuri, 19 mai, de la ora 16.00. Dinamo II va sta această etapă, după ce Cetate Suceava s-a retras din campionat la începutul acestui an.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii