Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:30 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucatorii Farului au refuzat sa se antreneze

ro

05 May, 2010 03:20 1420 Marime text
cap_11.jpg„Marinarii" nu şi-au mai primit salariile de circa patru luni, iar formaţia constănţeană riscă să nu fie programată pentru etapa viitoare

Deşi conducerea clubului constănţean anunţa că va rezolva în aceste zile problema restanţelor financiare către jucători‚ promisiunea încă nu a fost onorată. Astfel, elevii lui Dennis Şerban şi Gheorghe Butoiu au ajuns la capătul răbdării şi au refuzat să se antreneze ieri, în semn de protest.

După ce au ratat orice şansă de a reveni sezonul viitor pe prima scenă fotbalistică, „marinarii" se confruntă în acest moment cu altă problemă, cea financiară. Neplătiţi de circa patru luni, jucătorii Farului au refuzat să se antreneze la şedinţa de pregătire programată în cursul dimineţii. Întregul lot de jucători a ieşit pe teren, însă nu s-au antrenat trăgând astfel un semnal de alarmă conducerii pentru criza financiară fără precedent prin care trece echipa fanion a Constanţei. Directorul tehnic al formaţiei constănţene, Dennis Şerban, a declarat, potrivit sport365.ro, că această situaţie trebuie clarificată cât mai curând posibil pentru ca jucătorii să nu înceapă să-şi depună memorii. „Nu i-am mai văzut pe patroni la club după meciul cu FC Botoşani. Tot atunci mi-au propus realizarea unui plan pentru sezonul viitor, urmând ca în perioada următoare să plătească restanţele la jucători. Eu sper ca banii să vină în zilele următoare, pentru că situaţia trebuie să se clarifice. În scurt timp, jucătorii ar putea să-şi depună memorii", a declarat Dennis Şerban. Gestul jucărilor ar putea fi susţinut astăzi şi de suporteri, care intenţionează să se adune în faţa clubului pentru a protesta la adresa conducerii. În altă ordine de idei, deşi conducătorii spun că aceste probleme se vor rezolva, datoriile pe care le au către bugetul de stat sunt foarte mari. În acest sens, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a demarat procedura de executare silită împotriva clubului constănţean, pentru datorii în valoare de 1.062.642 lei, acumulate până la data de 31 martie 2010. Din această sumă, 720.752 lei reprezintă TVA, 25.428 lei provin din impozitul pe salarii, 200.378 lei reprezintă alte impozite şi taxe, iar 116.084 lei sunt dobânzi şi penalităţi de orice fel. Faţă de precedenta raportare, efectuată la 31 decembrie 2009, restanţa a crescut cu 103.843 lei, motiv pentru care ANAF a luat decizia de a recupera prin forţă datoriile. De asemenea, „marinarii" riscă să nu fie programaţi pentru următoarea etapă, care ar avea loc la sfârşitul acestei săptămâni. FC Farul urmează să se deplaseze la Bacău, pentru meciul împotriva echipei locale, FC Municipal. FC Farul ocupă, după 27 de etape, poziţia a opta în Seria I a Ligii a II-a, cu 40 de puncte, la 12 distanţă de locurile care asigură promovarea, şi la 11 de zona poziţiilor retrogradabile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii