Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucătorii campioanei sunt optimişti „Încă nu este totul pierdut“

ro

05 Oct, 2010 00:00 1215 Marime text
hcm.jpgObiectivul propus de constănţeni la începutul sezonului, calificarea în optimile Ligii Campionilor, este din ce în ce mai greu de realizat

După umilinţa din meciul de la Constanţa, contra campioanei Croaţiei, RK Zagreb, HCM Constanţa a practicat acelaşi joc slab şi în Germania, cu Flensburg, suferind al doilea eşec în grupele Ligii Campionilor.

După ce anul trecut reuşea cea mai mare performanţă a handbalului românesc la nivel de cluburi, HCM Constanţa a început în genunchi noul sezon în cupele europene. Deşi pleca la drum cu ambiţii mari, campioana României a fost de nerecunoscut în primele două partide din grupe, înregistrând două înfrângeri categorice. Astfel, obiectivul constănţenilor de a trece din nou de faza grupelor în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi devine din ce în ce mai greu de realizat. Noul stil de joc al lui Jovica Cvetkovic, dar şi problemele de comunicare antrenor-jucători au făcut ca echipa constănţeană să fie departe de ceea ce arăta sezonul trecut. Chiar şi în aceste condiţii, jucătorii campioanei sunt în continuare optimişti în ceea ce priveşte următoarele confruntări din campionat şi din Ligă. „Din păcate, doar pe faza de apărare putem spune că ne-a ieşit ceva, deoarece am greşit foarte mult în atac şi pe faza a doua. Sperăm că, încet-încet, ne vom reveni şi vom juca din ce în ce mai bine. Nu este încă nimic pierdut şi trebuie să jucăm fiecare meci la capacitate maximă“ a declarat portarul HCM-ului, Mihai Popescu, potrivit site-ului handbalvolei.ro. Următoarea partidă a formaţiei pregătite de Jovica Cvetkovic în Liga Campionilor este programată pe 10 octombrie. Toma şi compania vor juca, în deplasare, cu finalista ediţiei precedente, Renovalia Ciudad Real. Echipa spaniolă este neînvinsă după primele două meciuri din grupe şi este lider în clasamentul Grupei D. În schimb, HCM se află la polul opus, ocupând ultima poziţie, fără niciun punct.

Repetiţie pentru confruntarea cu Ciudad Real

Până la confruntarea cu spaniolii, formaţia constănţeană va juca mâine, de la ora 18.00, meciul de pe teren propriu, în compania formaţiei CSM Satu Mare, partidă care se desfăşoară cu trei zile mai devreme decât programarea iniţială. Pentru acest meci, Cvetkovic ar putea odihni o parte dintre jucătorii de bază pentru a nu risca unele accidentări înainte de dificila deplasare de la Ciudad Real. Înainte de acest joc, campioana en-titre ocupă locul 5 în clasamentul Ligii Naţionale, cu opt puncte, la două lungimi distanţă de revelaţia acestui debut de campionat, HC Odorhei. De cealaltă parte, CSM Satu Mare se află pe poziţia a opta, cu patru puncte. Runda a şasea mai programează partidele: Lignitul Târgu-Jiu - HC Odorhei (astăzi, ora 18.00), Universitatea Suceava - UCM Reşiţa (vineri, ora 20.00), CSM Bucureşti - Ştiinţa Bacău (sâmbătă, ora 11.30), Steaua - Poli Municipal Timişoara (sâmbătă, ora 17.00), CSM Oradea - Minaur Baia Mare (sâmbătă, ora 18.00) şi Dinamo Braşov - Universitatea Cluj (sâmbătă, ora 18.00). 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii