Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:48 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM, tot mai aproape de optimile Ligii Campionilor

ro

12 Feb, 2010 03:38 1060 Marime text

hcm.jpgÎn ciuda eşecului de la Montpellier, campioana României şi-a sporit şansele să acceadă în faza superioară a Ligii Campionilor, după ce grecii de la PAOK s-au impus la limită împotriva echipei Pick Szeged.

HCM nu a mai reuşit să repete minunea din tur de la Buzău şi au cedat fără drept de apel în faţa uneia dintre candidatele la trofeul Ligii Campionilor. Formaţia pregătită de Zoran Kurtes a dat impresia în debutul meciului că ar putea echilibra partida, însă resursele fizice şi psihice ale campioanei României au durat aproape o jumătate de repriză pentru că după doar 10 minute, francezii se distanţau deja la patru goluri pe tabelă, scor 8-4. Jocul constănţenilor nu a avut viteza necesara pentru a sparge puternica defensivă a formaţiei care a avut în loc, cinci jucători campioni europeni, condusă extrem de eficient de „galacticul" Nikola Karabatic. Pe fondul greşelilor repetate în atac, constănţenii, oferind în mod repetat mingea gratuit gazdelor, Montpellier s-a distanţat, în minutul 23, la nouă goluri, ecart care s-a menţinut până la pauză. Repriza secundă s-a desfăşurat parcă pentru distracţia publicului din Palatul Sporturilor Rene Bougnol. Antrenorul francezilor introduce în teren şi jucătorii care au evoluat mai puţin, însă Toma şi compania nu reuşeşte nici în aceste condiţii să mai echilibreze scorul, care chiar ia proporţii. Mai mult, HCM reuşeşte performanţa ca numai în câteva zeci de secunde să rămână în doar trei jucători de câmp, moment în care a fost din nou scos la rampă portarul „golgheter", Mihai Popescu. Acesta participă la un atac, profită de un culoar lăsat în defensivă de gazde şi reuşeşte să înscrie, repetând isprava din partida cu Chehovskie Medvedi, înscriind de data aceasta de pe semicerc. Spectacolul nu s-a oprit însă aici. După câteva faze spectaculoase ale echipei din Hexagon, aeriene şi încrucişări rapide, Buricea a reuşit să-i înlocuiască cu succes pe Stănescu şi Popescu în poartă, apărând excelent o aruncare puternică a lui Joli. Constănţenii au oprit motoarele odată cu apropierea finalului de meci şi Montpellier a mărit diferenţa de pe tabelă, impunându-se la capătul celor 60 de minute la 13 goluri distanţă, scor de 37-24. În ciuda eşecului categoric, şansele trupei lui Zoran Kurtes la calificare în optimile de finală ale competiţiei continentale au crescut considerabil, pentru că principala contracandidată la ultimul loc care asigură accesul în faza superioară a Ligii Campionilor, Pick Szeged, a pierdut surprinzător la Salonic, în faţa echipei locale, PAOK.

De la Montpellier, la Cluj

După dificila deplasare în Franţa, campioana României va reveni în acest week-end în campionat, unde va juca din nou în deplasare, de data aceasta la Cluj. Astfel, sâmbătă, de la ora 12.00, HCM va juca pe terenul formaţiei U Transilvania Cluj, meci contând pentru etapa a XVI-a a Ligii Naţionale. Partida va fi arbitrată de cuplul Octavian Finata/Aurel Moldoveanu (ambii din Arad). Constănţenii ocupă prima poziţie în ierarhia internă, cu 26 de puncte, în timp ce clujenii ocupă poziţia a opta, cu 11 puncte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii