Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM revine in Liga Nationala

ro

21 Oct, 2009 01:07 853 Marime text
hcm.jpgCampioana en-titre este neînvinsă în întrecerea internă, după cinci etape disputate până în prezent

Handbal Club Municipal Constanţa va disputa mâine seară, la Târgu Jiu, meciul contra echipei locale Energia Lignitul Pandurii, partidă restantă din etapa a VI-a a Ligii Naţionale de handbal masculin.

După ce a izbutit un nou succes de răsunet în Liga Campionilor, în faţa maghiarilor de la Pick Szeged, formaţia pregătită de Zoran Kurtes şi Eden Hairi revine în campionat, unde este neînvinsă după primele cinci etape scurse din actualul sezon. Formaţia de pe litoral joacă mâine, în deplasare, împotriva echipei fostului tehnician al HCM-ului, Vasile Stângă. Dacă dobrogenii sunt lideri în clasament, adversarii de mâine au, de asemenea, un start foarte bun de sezon, având o singură înfrângere în cinci meciuri, cea din etapa a doua, în fieful formaţiei lui Aihan Omer, UCM Reşiţa. Astfel, meciul cu Pandurii se anunţă unul extrem de disputat, fostul tehnician al grupării de pe litoral reuşind să închege o echipă competitivă pentru această ediţie de campionat, cu care vrea să se lupte pentru primele locuri în Liga Naţională. „Este o ambiţie personală a mea să obţin ceva, să ne batem acolo sus, de la egal la egal, cu marile forţe din handbalul românesc. Şi vă spun eu că, acasă, nu o să câştige nimeni cu noi", a declarat Vasile Stângă. Constănţenii însă speră să obţină cele două puncte la Târgu Jiu pentru a pregăti apoi în linişte următoarea confruntare din Liga Campionilor, contra grecilor de la PAOK Salonic, partidă care ar putea fi decisivă pentru calificarea HCM-ului în optimile de finală ale celei mai importante competiţii intercluburi. Partida dintre Lignitul Pandurii Târgu Jiu şi HCM Constanţa, transmisă în direct la Digi Sport, va începe la ora 19.30 şi va fi condusă de cuplul de arbitri Din/Dinu (Bucureşti). Tot mâine, dar de la ora 18.00, este programat un alt meci restant din etapa a VI-a a Ligii Naţionale, derbiul dintre UCM Reşiţa (locul 3, 8 puncte) şi Steaua Bucureşti (locul 2, 8 puncte).

Şase jucători convocaţi pentru Panonia Cup

După acest meci, şase dintre componenţii echipei constănţene se vor alătura lotului naţionalei României, care se va reuni, tot mâine, la Oradea, în vederea pregătirii pentru turneul Panonia Cup, din Ungaria. Astfel, pe lista convocaţilor figurează: portarii Ionuţ Stănescu, Mihai Popescu, extremele Laurenţiu Toma, Alexandru Sabou şi interii Daniel Mureşan şi Alexandru Csepreghi. Adversarele României în această competiţie vor fi reprezentativele Serbiei, Ungariei şi Tunisiei, toate cele trei echipe fiind prezente şi la ediţia 2009 a Campionatului Mondial. Turneul se va desfăşura în perioada 29 - 31 octombrie, la Veszprem, şi este organizat în memoria fostului handbalist român, Marian Cozma, ucis la începutul anului, chiar în acest oraş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii