Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:48 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM nu scapa de complexul spaniol

ro

02 Oct, 2009 03:20 914 Marime text
hcm.jpgEchipa de la malul mării înregistrează cea de-a cincea înfrângere în compania formaţiei Pevafersa Valladolid, după eşecurile anterioare din Cupa Cupelor

Formaţia HCM Constanţa a pierdut, miercuri, la Buzău, scor 23-26 (10-14), în faţa grupării spaniole Pevafersa Valladolid, în primul meci disputat în ediţia 2009 - 2010 a Ligii Campionilor la handbal masculin, în cadrul Grupei A.

Spre deosebire de eşecurile precedente în faţa spaniolilor, HCM a fost mult mai periculoasă, jucând agresiv încă de la debutul jocului. Acest lucru s-a văzut şi pe tabela de marcaj, constănţenii conducând pentru prima dată puternica echipă din Valladolid, în minutul 13, scor 5-4. Cu o apărare aproape fără greşeală şi cu portarul Mihai Popescu în formă, campioana României s-a distanţat la două goluri, scor 8-6 şi părea că are resursele necesare de a obţine un rezultat pozitiv în acest meci. Din păcate, „boala" echipelor româneşti de a opri turaţia când se văd la conducere s-a reinstalat în partida de la Buzău. Astfel, ultimele zece minute ale primei reprize au fost dominate de oaspeţi, care au revenit la conducere în minutul 23. Mai mult, echipa pregătită de fostul campion mondial, Juan Carlos Pastor, s-a distanţat până la finalul primelor 30 de minute la patru goluri, scor 14-10. Mitanul secund a început sub semnul echilibrului, Pevafersa mărind avantajul abia la mijlocul reprizei, scor 23-17. Elevii lui Zoran Kurtes au avut însă puterea să revină, astfel că, doar cu trei minute înainte de finalul jocului, diferenţa de pe tabelă era de doar două goluri, scor 23-25. Din păcate pentru constănţeni, Csepreghi şi Timuszin Schuch nu au putut finaliza două ocazii importante, iar echipa din Valladolid îşi asigură victoria printr-un gol înscris în ultimele momente. Astfel, HCM înregistrează cea de-a cincea înfrângere împotriva formaţiei Pevafersa Valladolid, după eşecurile anterioare din Cupa Cupelor. Golurile constănţenilor au fost marcate de Toma (6), Pavlovic (5), Schuch (3), Băiceanu (3), Csepreghi (2), Mureşan (2),Dimache (1) şiSabou (1), în timp ce de la oaspeţi, cei mai buni marcatori au fost Entrerrios (7) şi Krivokapic (5). Directorul executiv al clubului de la malul mării, Nurhan Ali, a criticat prestaţia arbitrilor de la acest meci, considerându-i principalii vinovaţi pentru eşec. „Sunt supărat, cu atât mai mult cu cât azi am fost foarte aproape să câştigăm, dar arbitrii ne-au defavorizat.De când suntem noi în cupele europene, ăstaeste cel maiprost arbitraj de care am avut parte. Dacă arbitriiar fi fost corecţi, cu siguranţă am fi obţinut victoria", a spus oficialul. După meciul de la Buzău, trupa pregătită de Zoran Kurtes nu a avut prea mult timp să se odihnească, plecând spre Suceava, pentru întâlnirea din cadrul etapei a IV-a a Ligii Naţionale, contra echipei locale, CS Universitatea. Deşi meciul este programat pentru duminică, de la ora 11.00, lotul HCM-ului a sosit la Suceava încă de astăzi. Sucevenii au acceptat solicitarea constănţenilor de a juca duminică, deşi gazdele şi-au programat partidele de pe teren propriu sâmbătă după-amiază.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii