Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:04 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM la ultimul examen al anului

ro

11 Dec, 2009 01:46 999 Marime text
hcm.jpgFostul component al lui Dinamo, Alexandru Dimache, va juca duminică, împotriva foştilor săi coechipieri

După un sezon foarte bun atât pe plan inter, cât şi pe plan internaţional, campioana României, mai are de susţinut un singur meci oficial în acest an, cel de duminică, pe terenul formaţiei Dinamo Bucureşti.

Aflată pe primul loc în clasamentul Ligii Naţionale de handbal masculin, cu o etapă înaintea finalului turului, campioana HCM Constanţa speră să-şi păstreze poziţia de lider în ierarhia internă şi după meciul împotriva „alb-roşilor". Dacă sezonul trecut, o întâlnire cu Dinamo reprezenta un meci între două contracandidate la titlu, în acest sezon echipa din Capitală este departe de trupa care se luptă în vârful clasamentului primei ligi. Dinamo trece printr-o perioadă foarte grea, datorată problemelor financiare care au dus la plecarea mai multor jucători importanţi la alte echipe. Astfel, din vechiul lot, la Dinamo, au rămas doar câţiva jucători: Sebastian Bota, Mihai Cojocea, Dorin Purcărea, Andrei Sânteiu şi Bogdan Voica. Dintre cei care au părăsit clubul în această vară se numără şi componentul formaţiei constănţene, Alexandru Dimache, care va fi pentru prima oară adversarul fostei sale echipe.„Obiectivul nostru este rămânerea în prima ligă, în condiţiile în care avem foarte mulţi jucători noi, tineri. Sunt însă jucători cu potenţial, cu perspectivă bună, dornici de lucru. Nu putem însă emite pretenţii prea mari într-o astfel de componenţă", spunea antrenorul Eliodor Voica. Astfel, după 12 etape disputate din acest sezon, bucureştenii ocupă un dezamăgitor loc 12, obţinând doar trei victorii. Înaintea ultimei runde din tur, HCM are un singur punct avans în faţa principalei contracandidate la titlu, UCM Reşiţa, care are o misiune dificilă duminică, în fieful Bucovinei Suceava.

Şapte jucători convocaţi la naţională

După disputarea ultimului meci al acestui an, doar o parte din jucătorii de la HCM vor intra în vacanţă. Şase componenţi ai campioanei României vor continua pregătirile alături de lotul echipei naţionale. Astfel, portarii Ionuţ Rudi Stănescu şi Mihai Popescu, interul Marius Sadoveac, centrul Alex Csepreghi şi extremele Laurenţiu Toma şi Alexandru Sabou, se vor alătura lotului naţional, pe 15 decembrie, la Arad. Aici, „tricolorii" vor disputa şi primele două partide de verificare în compania reprezentativei Macedoniei, pe 19 şi 20 decembrie. Cele două echipe se vor revedea pe 28 şi 29 decembrie, de această dată întâlnirile urmând să aibă loc la Skopje (Macedonia). În perioada 15-17 ianuarie 2010, România va participa la turneul de calificare în play-off-ul Campionatului Mondial din 2011. Acest turneu va avea loc în Finlanda, alături de ţara gazdă şi România, urmând să mai participe Anglia şi Bosnia. În play-off se va califica prima clasată. De asemenea, pivotul Timuzsin Schuch este convocat la prima reprezentativă a Ungariei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii