Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM, fără Cvetkovic cu Ciudad Real

ro

09 Oct, 2010 00:00 1401 Marime text
cvetkovic.jpgCeea ce se specula chiar înainte de startul campionatului s-a adeverit joi seară. Consiliul de Administraţie al clubului HCM Constanţa a hotărât să-l demită pe antrenorul Jovica Cvetkovic, din cauza evoluţiilor sub aşteptări ale campioanei României în acest debut de sezon, atât în campionat, cât şi în Liga Campionilor.

Jucătorii au primit vestea ieri, la antrenamentul de dimineaţă, de la directorul executiv al grupării de pe litoral, Nurhan Ali. Jovica Cvetkovic a fost numit în funcţia de antrenor principal al HCM Constanţa la sfârşitul lunii iulie, la două luni după decesul fostului tehnician Zoran Kurtes. Cu Cvetkovic pe bancă, campioana României a reuşit cinci victorii şi o înfrângere în campionat şi două eşecuri din tot atâtea meciuri jucate în grupele Ligii Campionilor. Mai mult decât atât, jocul echipei sub mandatul sârbului a fost sub aşteptări, în condiţiile în care majoritatea jucătorilor care făceau parte din lotul HCM-ului sezonul trecut, când s-au înregistrat cele mai mari performanţe din istoria clubului, au fost păstraţi la echipă. Astfel, în ciuda victoriilor obţinute până acum în actuala ediţie de campionat, formaţia de pe litoral are una dintre cele mai slabe apărări din Liga Naţională, cu o medie de 31,5 goluri primite pe meci, asta în condiţiile în care portarii au dovedit că sunt în formă bună. HCM este a şaptea echipă pe care Jovica Cvetkovic o antrenează în cariera sa, acesta ocupând în trecut funcţia de antrenor principal la naţionala masculină a Serbiei şi la echipele de club: Steaua Roşie Belgrad, Metaloplastika Sabac (ambele din Serbia), Minden (Germania), Bidasoa Irun şi Cantabria Santander (ambele din Spania).

Eden Hairi, noul antrenor principal

Noul antrenor principal al formaţiei constănţene a fost numit eternul antrenor secund, Eden Hairi. Acesta va fi ajutat de Alexandru Buligan. Cei doi vor conduce HCM de pe bancă în meciul programat duminică, în Spania, împotriva formaţiei Renovalia Ciudad Real, partidă contând pentru etapa a treia din grupele Ligii Campionilor. Toma şi compania vor pleca în această dimineaţă spre Spania, pentru ca duminică, de la ora 20.00, să joace în compania triplei câştigătoare a trofeului Ligii Campionilor. În clasamentul Grupei D, spaniolii au coborât pe poziţia a doua, după ce Croaţia Zagreb s-a impus în primul meci al etapei, pe terenul ruşilor de la HC St. Petersburg, cu scorul de 35-28. Campioana Croaţiei a urcat, cel puţin până duminică, pe primul loc, având cu un punct mai mult decât Ciudad Real, însă cu un meci disputat în plus. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii