Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:48 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul fundaş dreapta al „marinarilor" a semnat cu FC Viitorul Echipa lui Hagi se întăreşte şi de la FC Farul

ro

20 Jul, 2011 00:00 1414 Marime text
transfer_viitorul.jpgGruparea de pe litoral reuşeşte astfel cel de-al şaptelea transfer din această pauză competiţională

După ce, înainte de startul sezonului trecut, mai mulţi jucători au părăsit corabia Farului pentru a evolua la nou-promovata în Liga a II-a, FC Viitorul, cu o lună înainte de debutul noii ediţii de campionat, formaţia patronată de Gheorghe Hagi a mai înregimentat un fost component al alb-albaştrilor.

FC Viitorul continuă să-şi întărească lotul pentru sezonul 2011-2012. Extrem de activă pe piaţa transferurilor după ce a achiziţionat deja în această pauză competiţională o serie de jucători, dintre care patru de la Steaua Bucureşti, gruparea de pe litoral a reuşit să obţină şi semnătura fundaşului central francez Nicolas Vajou. Astfel, după Mihai Onicaş, Vlad Rusu, Alexandru Lazăr, Marius Albu (de la Steaua), George Călinţaru (de la Juventus Bucureşti) şi Lucian Turcu (de la Săgeata Năvodari), francezul în vârstă de 25 de ani este cel de-al şaptelea transfer al constănţenilor, la o doar o lună şi jumătate distanţă de la încheierea sezonului precedent. Vajou a semnat cu FC Viitorul un contract pe doi ani, francezul aflându-se în faţa celui de-al patrulea sezon petrecut în România. Fotbalistul crescut la şcoala de fotbal a clubului Auxerre a evoluat între anii 2008 şi 2010 pentru formaţia FCM Bacău, iar în sezonul precedent a jucat la Constanţa, pentru FC Farul. Jucătorul născut la Montereau-Fault-Yonne (Franţa) a fost unul dintre componenţii de bază ai Farului sezonul trecut. A evoluat pentru „marinari" în 16 partide, marcând şi un gol în partida câştigată de Farul cu Steaua II, scor 2-0. În această iarnă, stoperul francez a mai fost în probe la Dinamo şi la Poli Iaşi, însă transferul său a picat în ambele cazuri. Nicolae Vajou s-a alăturat luni seară lotului constănţean în cantonamentul de la Săcele.

Debut contra lui Gaz Metan

Noua achiziţie a Viitorului precum şi fostul component al Săgeţii Năvodari, Lucian Turcu, vor debuta pentru noua lor echipă în această după-amiază. Formaţia pregătită de Cătălin Anghel va susţine al doilea meci amical din cadrul stagiului de pregătire de la Săcele, urmând să întâlnească pe Gaz Metan CFR Craiova, echipă clasată în sezonul precedent pe locul 10 în Liga a II-a, Seria 2. Întâlnirea este programată la Braşov, pe stadionul Metrom, începând cu ora 17.30. Echipa constănţeană a mai jucat, sâmbătă, un joc de verificare la Săcele în compania formaţiei SCM Braşov, întâlnire pe care trupa lui Cătălin Anghel a câştigat-o lejer cu scorul de 4-1, prin reuşitele lui Aurelian Chiţu, Cristian Pantelie şi ale foştilor stelişti Mihai Onicaş şi Vlad Rusu. Ultimul meci amical din cantonamentul de la Săcele este programat vineri, cu una din formaţiile Chindia Târgovişte sau Chimia Brazi.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii